bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ефективне залучення ресурсів та проектний менеджмент для територіальних громад під час війни
13.11.2022

Запрошуємо територіальні громади до участі в освітній програмі-практикумі “Ефективне залучення ресурсів та проектний менеджмент під час війни” що впроваджується Київською школою економіки (KSE) за підтримки Національного фонду демократії (NED) в рамках проекту “Доказова політика для спроможності територіальних громад”

Через війну росії проти України громади стикаються із новими викликами в забезпеченні потреб мешканців. Для подолання цих викликів постає потреба залучати зовнішні ресурси, оскільки власні надходження багатьох громад зменшилися. Під час освітнього практикуму, учасники дізнаються, як розробити власний проект для залучення зовнішнього фінансування.

ЩО І ДЛЯ КОГО?

Освітня програма передбачає:

  • практично-орієнтоване 5-місячне навчання, в процесі якого команда вашої територіальної громади підготує три проекти для залучення зовнішнього фінансування.

  • підтримку досвідченими менторами

  • можливість презентувати проектну пропозицію перед потенційними (українськими та міжнародними) партнерами 

Освітній практикум орієнтований на громади 20 000 - 100 000 мешканців, керівництво яких цінує доказові принципи у прийнятті рішень та плануванні. Проект буде цікавий громадам, які прагнуть до повноцінної роботи проектного менеджера/проектного відділу та залучення зовнішніх можливостей. Всього буде запрошено до участі 5 громад.

Учасниками від громади можуть бути декілька керівників та спеціалістів відділів, які вже займаються або можуть займатися проектною діяльністю в громаді: залучення зовнішніх інвестицій, розвитком міжнародних партнерств, реалізацією спільних проектів з бізнесом та громадським сектором. В своїй заявці громада може запропонувати до участі в навчанні громадські організації, благодійні фонди та інші юридичні особи, які на постійній основі співпрацюють з органами місцевого самоврядування. 

Тривалість навчання: січень - травень 2023. Передбачено візит аналітиків КШЕ до громад-учасниць в грудні 2022. 

Навчання попередньо складатиметься з наступних блоків: 

  1. Аналіз екосистем та можливостей

  2. Робота з якісними та кількісними даними для прийняття рішень на коротко та довгострокову перспективу, планування проектів 

  3. Підготовка, планування та реалізація грантових та бізнес проектних пропозицій 

  4. Модерування та взаємодія з різними учасниками проектів 

ЯК ПОДАТИСЯ?

Громада, яка бажає взяти участь в проекті має: 

  • Заповнити анкету за посиланням

  • В рамках підготовки до навчання керівництво громади має бути готове виділити 1-2 дні на візит аналітиків та експертів до громади у грудні 2022

  • Працівники громади, які проходитимуть навчання, виділяти щонайменше 6 годин на тиждень у період навчання (час проведення занять буде узгоджено з громадами-учасницями)

За рішенням конкурсного комітету для участі в проекті буде відібрано 5 громад. Прийом заявок триватиме до 27 листопада 2022 року(включно). Можливе додаткове оголошення набору учасників.

З будь-яких запитань стосовно проекту, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу: [email protected]

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.