bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Професіоналізація в сфері мирних методів у вирішенні конфліктів. Стандарти та етика в роботі
08.08.2022

Оголошується набір учасників та учасниць на участь в онлайн-тренінгу «Професіоналізація в сфері мирних методів у вирішенні конфліктів. Стандарти та етика в роботі» для регіональних посередників (медіаторів, фасилітаторів діалогу, посередників у вирішенні конфліктів), які планують працювати з конфліктами, які визначені ГІСМАОВК в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Чернівецькій областях», що відбудеться 29 серпня - 2 вересня 2022 року онлайні (додаток Zoom).

Тренінг є першим етапом комплексного навчання регіональних посередників «Посередницька складова ресурсу «ГІСМАОВК» – Мережа посередників ГІСМАОВК»  Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Чернівецької областей.

Мета тренінгу – підготувати команду регіональних посередників, надати їм базові знання, що необхідні для планування, організації інтервенцій  та подальше вирішення конфліктів, які визначені Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів («ГІСМАОВК»). Сформована команда регіональних посередників працюватиме в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Чернівецькій областях задля вирішення конфліктів в громадах, які визначені  «ГІСМАОВК» та популяризації мирних методів вирішення конфліктів.

Програма тренінгу буде включати наступні питання: визначення професійного посередництва у конфлікті; розмежування та історія методів медіації, фасилітації діалогу, народної дипломатії та посередництва; види, методи та підходи професійного посередництва; компетентності професійного посередника у вирішенні конфліктів; конфліктологічна компетентність посередника, методи та підходи до аналізу конфліктів; види та планування інтервенцій у конфлікт; Правові та етичні засади діяльності посередників у вирішенні конфліктів; проблеми та шляхи до успіху в професії посередника у вирішенні конфліктів (медіаторів, фасилітораторів діалогу); стандарти та етика роботи посередника системи «ГІСМАОВК».

За результатами тренінгу серед учасників та учасниць буде проведено відбір до команди посередників ГІСМАОВК, які будуть долучені до роботи щодо вирішення конфліктів в Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Чернівецькій областях.

Детальна Інформація про Геоінформаційну систему моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів за посиланням https://dialog-ua.org/pages/about.html

Для участі в навчанні претенденти у термін до 18:00 23 серпня 2022 року мають заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/Fymm5PXFQ1qe9yFTA  та прикріпити наступні  документи до анкети:

1) скан-копії сертифікатів щодо проходження навчання у сфері мирних методів вирішення конфліктів (медіаціїї (обов’язково), фасилітаціїї діалогу, врегулювання/трансформація конфліктів тощо);

2) мотиваційний лист;

3) профайл/резюме (у. т.ч. з досвідом роботи в сфері мирних методів вирішення конфліктів);

4) підтвердження досвіду у вирішенні конфліктів (мінімум 2 рекомендації про досвід роботи у сфері вирішення конфліктів);

5) контакти, назва організації та ПІБ осіб, які можуть вас порекомендувати та підтвердити досвід.

Під час оцінювання поданих заявок буде враховуватись вагомість обґрунтування зацікавленості, досвід та відповідна кваліфікація, перспективність як представників громад, досвід у вирішенні конфліктів в громаді. Перевага буде надаватись кандидатам, що підтверджують готовність працювати після закінчення навчання в проекті «ГІСМАОВК».

Проведення співбесід з претендентами на навчання – 25-26 серпня 2022 року.

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся до міжнародного медіатора, координатора мережі посередників ГІСМАОВК, голови правління Центру права та посередництва Світлани Петрової на пошту [email protected] .

 

Захід організовано ГО «Центр права та посередництва» у межах проєкту  «Функціонування та впровадження ГІСМАОВК в громадах Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Харківської, Чернівецької областей»  

Проєкт впроваджується за підтримки ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Контакти

  • Центр права та посередництва
  •  https://www.facebook.com/centerlawmediation

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.