bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів: «Як вести інтерв’ю з постраждалими від війни»
20.04.2022

Величезна кількість українців постраждали через війну, яку розгорнула росія проти українського народу: втратили рідних, домівку, майно чи улюблену роботу. Людям часто важко ділитися пережитим досвідом, говорити на болючі теми. Та світ має знати про злочини, які чинить рф проти всього українського народу. Тому інтерв’ю, бесіди, розмови журналістів з постраждалими від війни - надзвичайно важливі для документування цих злочинів. 

Важливо розуміти, особливо, журналістам, як спілкуватися з людьми, які бачили на власні очі бойові дії, пережили окупацію, евакуацію, з тими, хто втратив своїх близьких чи рідних, щоб ще більше їх не травмувати. Бо бути журналістом - означає відповідати за створену і поширену інформацію. Від тональності, обґрунтованості та правдивості матеріалу залежить сприйняття інформації, а отже і настрої в суспільстві, розуміння того, що відбувається в державі та з її мешканцями. 

 

Про те:

- які питання ставити під час інтерв’ю, а яких краще уникати, 

- що робити, якщо людина раптово відмовляється продовжувати інтерв’ю, 

- як підтримувати людину 

- як вести бесіду з людьми, які мають ПТСР будемо говорити під час тренінгу для журналістів “Як вести інтерв’ю з постраждалими від війни”.

 

Тренерки:

Тетяна Трощинська, головна редакторка, членкиня правління, ведуча на “Громадському радіо”. Також розробляє та проводить тренінги зі стратегічної, кризової комунікації та конфлікт-менеджменту, з розвитку комунікативних та медіа-навичок. Пані Тетяна розповість про свій досвід проведення інтерв’ю, дасть рекомендації, як краще починати інтерв’ю, які питання не варто ставити, що робити, якщо людина відмовляється посеред інтерв’ю, що робити тощо.

 

Олександра Гліжинська, виконавча директорка Інституту “Республіка”, засновниця ВІ “Активна Громада”, сертифікований коуч, НЛП-майстер поділиться практиками, як з психологічної точки зору краще себе налаштовувати на інтерв’ю, щоб отримати хороший результат, як вести бесіду з людьми, які мають ПТСР, як себе відновлювати та приводити до тями від потоку не простих емоцій та інформації, пов’язаних з війною.

Для підготовки матеріалів тренінгу Олександра також консультувалась з Аллою Задніпровською, власницею консалтингової компанії “Живе Діло”, сертифікованою консультанткою, коучем, членкинею Міжнародної Асоціації консультантів (IMC), яка за своєї практики надала щонайменше 9000 годин консультацій, в тому числі людям, що мали психологічні травми. Алла поділилась важливими рекомендаціями та практиками, які увійшли до тренінгу.

Ми зібрали для наших учасників найкращі практики та знання у коротку, але ефективну форму тренінгу для того, щоб підтримати журналістську спільноту у цей не простий час.

 

Дата: 22 квітня 2022 року

Час: 16:00-19:00

Тривалість тренінгу: 3 години

Місце: онлайн-платформа ZOOM (посилання буде надіслане зареєстрованим учасникам).

Зареєструватись можна за посиланням:  https://forms.gle/wynqYEqhgVFKfYKJ6 

Участь в заході БЕЗКОШТОВНА.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

Інна Душка, організаторка заходів Інституту “Республіка”,

телефон: +380961724018;

електронна пошта: [email protected]

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.