bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Використання механізмів адміністративної юстиції для судового захисту прав громадян
14.09.2010

2 жовтня 2010 року в м. Харкові проходитиме тренінг “Використання механізмів адміністративної юстиції для судового захисту прав громадян”, організований у рамках програми “Підвищення спроможності представників громадських організацій з малих населених пунктів захищати свої права використовуючи механізми адміністративної юстиції” за підтримки Міжнародного фонду ”Відродження”.

Метою одноденного навчання є ознайомлення представників громадських організацій із системою судоустрою України та надання їм практичної допомоги з застосування адміністративної юстиції для захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, оскарження рішень органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

У програмі тренінгу, зокрема:

  • визначення підсудності;
  • підготовки та подання адміністративного позову;
  • підготовки клопотань;
  • збирання доказової бази;
  • участь у судових засіданнях;
  • виконання рішення суду.

Тренінг побудовано на основі реальних життєвих прикладів із діяльності Дніпропетровської обласної громадської організації “Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики” щодо розв’язання публічно-правових спорів за допомогою адміністративної юстиції.

Зокрема, в організації зазначають, що враховуючи те, що Кодекс адміністративного судочинства набув чинності 2005 року, прикладів успішного захисту прав і законних інтересів інститутами громадянського суспільства небагато, але досвід напрацьований у Дніпропетровську є доволі цікавим і може бути корисним у інших регіонах України.

Навчання проведуть фахівці Дніпропетровського координаційно-експертного центру з питань регуляторної політики Олексій Андрєєв і Юрій Циганенко.

До участі в тренінгу запрошуються представники громадських організацій, легалізованих у селах, селищах і містах Харківської області (бажано, окрім м. Харкова), активісти інших неурядових об’єднань і ініціатив, представники громадської думки територіальних спільнот регіону, а також зацікавлена учнівська та студентська молодь, науковці, журналісти.

Кількість учасників тренінгу обмежена. Для відбору до участі необхідно завчасно (бажано, до 30 вересня 2010 року) зателефонувати за тел.: +380 97 9927080 або написати довільного листа на [email protected] з зазначенням:

  • ПІБ, віку та контактів (для уточненого запрошення для тренінг);
  • місця роботи/навчання, представництва ГО чи іншої НУО, громади тощо.

Участь у тренінгу безкоштовна, він проходитиме в центрі м. Харкова з 10:00 до 17:00. Всі запрошені учасники будуть забезпечені роздавальними матеріалами, перервами на легку їжу й обідом.

Важливо, що, на жаль, вартість проїзду до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку організаторами не відшкодовується, але відмітки про відрядження будуть забезпечені. Учасники, які успішно пройдуть навчання, будуть відзначені відповідними сертифікатами.

Контакти:
Олексій Літвінов, м. Дніпропетровськ, тел.: +38 066 7766456, [email protected]
Дмитро Таран, м. Харків, тел.: +380 97 9927080, [email protected]

Для довідки

Тренінг “Використання механізмів адміністративної юстиції для судового захисту прав громадян”, організований у рамках програми “Підвищення спроможності представників громадських організацій з малих населених пунктів захищати свої права використовуючи механізми адміністративної юстиції” Дніпропетровської обласної громадської організації “Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, проводиться в м. Харкові за участі Харківського міського громадського об’єднання “Центр розвитку громад”, Харківської обласної молодіжної громадської організації “Зебра”, Громадського інформаційно-аналітичного Центру для молоді, Студентського парламенту НТУ “ХПІ”, газети “Парк Горького” та Харківського міського центру дозвілля молоді.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.