bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма зі сталого розвитку для жінок-керівниць малих бізнесів в агропродовольчому секторі
14.02.2022

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні започатковує інноваційну освітньо-консалтингову програму «TERRA. Курс на сталий розвиток» для жінок-керівниць мікро, малих та середніх підприємств (ММСП) у агропродовольчому та суміжних секторах. Курс впроваджуватиметься у партнерстві з Центром «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності».

Програма передбачає проведення короткострокового міждисциплінарного дистанційного навчання в рамках проєкту ПРООН «Побудова кращого майбутнього: Відновлення ММСП України після COVID у напрямку посилення стійкості та сталого розвитку», який фінансується та реалізується ПРООН в Україні у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом із розвитку підприємництва та експорту та Дія.Бізнес.

Очікується, що в програмі TERRA візьмуть участь 120 керівниць/власниць ММСП, які займаються вирощуванням, переробкою сільськогосподарської продукції та зайняті у сфері громадського харчування. За результатами конкурсного відбору учасниці будуть поділені на три групи відповідно до досвіду ведення бізнесу та спеціалізації в агропродовольчому секторі:

  • група «Старт» – 1-3 роки досвіду;
  • група «Розширення» – 3-5 років досвіду;
  • група «Лідерство» – понад 5 років досвіду.

Навчання триватиме з березня по травень 2022 року, після чого відбудеться публічний захист проєктів акселерації бізнесу з впровадженням інноваційних сталих бізнес-моделей. Авторки 40 найкращих проєктів, відібраних серед 120 представлених, продовжать роботу над своїми проєктами та отримають індивідуальне консультування від експертів.

Керівник проєкту ПРООН Максим Борода зазначив, що програма «TERRA. Курс на сталий розвиток» є пілотною ініціативою ПРООН в Україні, що покликана провести підприємниць та менеджерок шляхом від розбудови індивідуальної спроможності розвивати бізнес на принципах сталості до реалізації власного трансформаційного проєкту із розбудови сталих бізнес-моделей та інтеграції Цілей сталого розвитку до бізнес-практик.

«Для нас важливо продемонструвати українській бізнес-спільноті, що стале підприємництво – це прагматичний підхід, що сприяє підвищенню конкурентоздатності та стійкості бізнесу», – сказав пан Борода.

Голова правління Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» Марина Саприкіна зазначила, що програма TERRA допомагатиме жінкам в агропродовольчому секторі розвивати свій бізнес через різноманітні інструменти.

«Це, зокрема,  18  онлайн-вебінарів та робота з коучами над покращенням роботи підприємств. У бізнес-середовищі такі консультаційні послуги могли б коштувати дуже дорого, але завдяки підтримці ПРООН ця програма для вмотивованих власниць агріфуд-бізнесу буде безкоштовною. В основі програми – Цілі сталого розвитку і розвиток жіночого бізнесу, що, за різними експертними оцінками, допомагає сталому розвитку міст та країн», – зазначила пані Саприкіна.

Більше дізнатися про навчальну програму TERRA можна на сайті або Facebook сторінці.

Реєстрація учасниць триває до 28 лютого 2022 р.

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.