bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Швидка психологічна допомога для медиків. Доказові методи та ЕМDR-протокол для подолання вигорання
26.11.2021

Нині в Україні триває хвиля загострення захворюваності на коронавірусну інфекцію. Підкреслимо, що варто дотримуватися рекомендацій МОЗ та ВООЗ по убезпеченню себе у час пандемії задля збереження свого фізичного здоров’я. Але важливим залишається питання підтримки і психічного здоров’я. Люди, що перехворіли самі або мать близьких та знайомих, які хворіють, чи, на жаль, померли від ускладнень, можуть звернутися за безкоштовною підтримкою до фахівців Центру психосоціального супроводу м. Сєвєроденецьк.

Пандемія триває більше року, при цьому вже 8-й рік триває міжнародний збройний конфлікт на території Луганської та Донецької областей, в усіх цих умовах, найбільше навантаження лягає на медичних працівників. Рівень виснаження звичайно є індивідуальним і залежить від багатьох обставин, проте проведені наукові дослідження у різних країнах Світу показують, що більше половини респондентів-медичних працівників мають вигорання, пов’язане тільки з пандемією.

Задля підтримки лікарів, медсестер/братів та неклінічний персонал медичних закладів психологи та психотерапевти Центру проводять із ними консультування, спрямоване на стабілізацію та відновлення. Окремо проводиться «ковідний» ЕМDR-протокол, спрямований на швидку переробку негативного досвіду, профілактику посттравматичного стресового розладу.

ЕМDR  - короткострокова терапія рухом очей та іншими формами двосторонньої стимуляції. Проводиться таким чином, щоб стимулювати механізм обробки травматичної інформації мозком. Це інноваційне клінічне лікування є доказовим методом психології з емпірично встановленою ефективністю. Вже після однієї години групової або індивідуальної роботи з психотерапевтом клієнти зазначають, що мають істотне зниження стресового навантаження, відчувають себе більш спокійно та врівноважено. Ці слова підтверджуються і тестовими балами на загальний рівень та ризики тривоги, депресії, загального гарного самопочуття. Наше тіло вміє загоювати ушкодження, так само працює і психіка на цій доведеній теорії вибудовується метод EMDR. Така швидка психологічна підтримка діє як відновлення та самозагоєння «психологічних подряпин».

Запрошуємо тих, хто щодня рятує життя, часто ризикуючи своїм, подбати про себе, власне психологічне благополуччя та психічне здоров’я!  

Послуги можна отримати безкоштовно як онлайн відеозв’язком, так і очно. Фахівці Центру працюють у складі мобільної бригади та мають змогу виїхати за запитом по території Луганщини.

Центр психосоціального супроводу м. Сєвєродонецьк надає безкоштовні психологічні послуги по всій території Луганської області, у тому числі й для мешканців тимчасово окупованих територій (дистанційно, онлайн/телефоном). Отримати більш детальну інформацію можна за номерами «гарячої» лінії 0800-212-301 (працює з 10:00 до 19:00); 0800-212-401 (працює з 8:00 до 17:00). Також доступна реєстрація онлайн за посиланням

Робота проводиться за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International та Мальтійської служби допомоги Україні, фаховою громадською організацією «Mental Health Servicе».

Контакти

  • 0800-212-301

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.