bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на дводенний тренінг «(Не) дрібниці у стосунках»
22.11.2021

Дізнайтеся, як розвинути тренерські якості, аби навчати молодь розпізнавати токсичні та аб’юзивні стосунки, реагувати на прояви насильства близької людини й бути готовими допомогти собі чи друзям у небезпечній життєвій ситуації.

Згідно з дослідженнями UNFPA Україна, майже половина українців/-ок не розпізнають психологічного насильства. Такий низький рівень обізнаності щодо аб’юзивних стосунків вкрай небезпечний, адже саме психологічне насильство часто передує появі його інших форм. Вчасна реакція постраждалої/-го та порада близької людини можуть запобігти критичним наслідкам.

Запрошуємо представників і представниць молодіжних центрів на безкоштовний дводенний тренінг «(Не) дрібниці у стосунках» у Києві, організований у межах однойменного освітнього проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки уряду Великої Британії.

Протягом першого дня учасники/-ці дізнаються про тренерські компетентності, прийоми ефективної комунікації для побудови діалогу з учасниками/-цями воркшопів і методи оцінки ефективності тренінгу. Другий день присвячений темі психологічного насильства: як його розпізнати, реагувати та запобігти.

Для участі в тренінгу необхідно обрати одну з дат, коли ви зможете бути присутніми в Києві: 30 листопада — 1 грудня або 2 — 3 грудня, а також заповнити реєстраційну форму до 25 листопада (16.00).

Усі апліканти/-ки отримають інформацію про результати відбору на електронну адресу 26 листопада.

ХТО МОЖЕ БРАТИ УЧАСТЬ?

Активні працівники/-ці молодіжних центрів, які готові використати отримані знання та матеріали для навчання молоді з таких областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської. У тренінгу може брати участь до двох працівників/-ниць від одного молодіжного центру.

З програмою тренінгу можна ознайомитися за покликанням.

У РЕЗУЛЬТАТІ ПРОХОДЖЕННЯ ТРЕНІНГУ ВСІ УЧАСНИК/-ЦІ ОТРИМАЮТЬ:
  • загальне розуміння щодо процесу тренінгу, тренерських якостей;
  • методологічну базу з проведення тренінгу (планування, виявлення навчальних потреб, структури та методів навчання);
  • практичні навички фасилітації тренінгу;
  • загальне розуміння про особливості проблеми домашнього насильства, зокрема, психологічного насильства;
  • знання про те, як запобігати психологічному насильству, та як діяти у стосунках, в яких воно вже відбувається (як у ролі постраждалої людини, так і в ролі кривдника/-ниці та свідка);
  • шляхи виявлення аб’юзивної поведінки й токсичних стосунків.

Захід відбудеться з дотриманням усіх протиепідемічних обмежень. Учасники/-ці мають представити сертифікати про повну вакцинацію або негативний ПЛР-тест (зроблений не пізніше, ніж за 72 години до тренінгу).

Вартість ПЛР-тесту організатори компенсують за наявності документу про оплату.

Крім того, організатори забезпечують учасників/-ць проживанням, а також компенсують проїзд. Відшкодування дорожніх витрат відбувається за наявності оригіналів квитків: потягом (купе, плацкарт, Інтерсіті 2 клас), автобусом, BlaBlaCar (підтвердження з сайту).

Додаткову інформацію ви можете отримати в координаторок проєкту Олесі Савенко ([email protected], 093 701 36 23) та Дарини Кущ ([email protected], 095 226 51 22).

Тренінг для представників/-ниць молодіжних центрів проводиться в межах проєкту UNFPA «EMBRACE: Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству», що здійснюється за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.