bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

НСЖУ запрошує на вебінар щодо безпеки розслідувачів та реалій роботи журналістів в гарячих точках
12.11.2021

Національна спілка журналістів України та Фонд «Справедливість для журналістів» (Лондон) запрошує журналістів, блогерів, фрілансерів та медіапрацівників до участі у міжнародному вебінарі щодо безпеки розслідувачів та реалій роботи журналістів в гарячих точках. Захід проходитиме в онлайн-форматі у понеділок, 15 листопада.

Спікери вебінару:

  • Марія Орджонікідзе - директорка Фонду “Справедливість для журналістів” (Лондон)
  • Соня Вінтерберг - журналістка-розслідувачка, документалістка із Європи, магістерка європейських медіа Університету Портсмута (Великобританія), працювала в Америці, на Близькому Сході, в Центральній Азії та Німеччині (2005-2019), на даний момент працює в Канаді.

Міжнародний фонд «Справедливість для журналістів» активно бореться із безкарністю за злочини проти журналістів, підтримуючи по всьому світу глибокі журналістські розслідування про вбитих працівників медіа. В Україні Фонд підтримував спецпроекти про убивства журналістів Павла Шеремета та Вадима Комарова.

В ході семінару будуть розглядатись актуальні питання безпеки журналістів-розслідувачів. Досвідчена європейська журналістка Соня Вінтерберг розповість українським колегам про реалії роботи у гарячих точках. Серед доробку пані Вінтерберг є також розслідування питання міжнародної торгівлі дітьми (зйомки документального фільму відбувалися у 2018 році на території України). Також, розповість про свій практичний досвід роботи над документальною історією вбивства у Афганістані німецької фотокореспондентки Ані Нідрінгхаус.

Модератор заходу: Сергій Томіленко – голова Національної спілки журналістів України.

Дата проведення – 15 листопада 2021 року, початок – 15:00.

Місце проведення – платформа Zoom.

Мова заходу: українська (буде забезпечено синхронний переклад з англійської).

Посилання для доступу отримають журналісти, які пройдуть акредитацію за цим посиланням: https://forms.gle/uKrTJhNTaxw3h7ps5

Національна спілка журналістів України є партнером Фонду «Справедливість для журналістів» (Лондон) у проекті моніторингу атак проти медіапрацівників «Мапа Медіаризиків».

У 2021 році Національна спілка журналістів України реалізує кампанію «Протидія безкарності проти журналістів в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Синхронний переклад іноземного спікера став можливий за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні. Під час заходу здійснюватиметься фото- та відеозйомка. Реєстрацією на захід учасники заявляють про свою згоду на те, що Фонд Конрада Аденауера використовуватиме отримані фото- та відеоматеріали під час та після заходу в цифровому та друкованому форматі для підготовки прес-матеріалів і роботи з громадськістю без обмежень у часі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.