bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершилася школа з прав людини для молоді
03.08.2010

У Чернігові завершилася Шоста Всеукраїнська Школа з прав людини для молоді – останній освітній захід для молодих активістів, проведений в рамках освітньої Програми «Розуміємо права людини» у 2010 році. Школа зібрала 22 молодих людей, яки представляли неурядові організації, освітні установи та засоби масової інформації з 12 регіонів України.

Конкурс на участь у Школі цього разу був доволі складним для експертів, що здійснювали відбір – на 20 місць претендувало 126 заявників, і більшість із отриманих заявок були високо оцінені комісією. Але результати заходу свідчать про те, що експерти Програми не помилилися у своєму виборі – група виявилася надзвичайно підготовленою, сильною та активною. З учасниками Школи працювали досвідчені тренери та лектори, представники відомих українських правозахисних організацій: Євген Захаров (Харківська правозахисна група), Сергій Буров (МГО «М’АРТ», Чернігів), Володимир Чемерис (Інститут «Республіка», Київ), Сергій Семенов (ГО «Центр правового захисту», Хмельницький), Дірк Хебеккер (Представництво ООН у Російській Федерації), Володимир Яворський (Українська Гельсінська Спілка з прав людини, Київ), Олександр Войтенко (ВА «Нова доба», Гадяч), Роман Романов (Міжнародний фонд «Відродження», Київ), Олександра Матвійчук (МГО «Дебатна академія», Київ), Костянтин Рєуцький (Правозахисний центр «Поступ», Луганськ), Максим Щербатюк (Українська Гельсінська Спілка з прав людини, Київ).

За словами самих випускників Школи, участь у Програмі допомогла їм змінити уявлення про права людини, надала знання з використання механізмів захисту прав людини та навички планування активних дій на захист суспільних інтересів. Учасники Школи говорили про те, що з огляду на отримані знання, будуть змушені переглянути підходи до власної діяльності в сфері захисту прав людини і впевнені, що відтепер зможуть діяти більш ефективно.

Тож привітаємо нових учасників мережі випускників Всеукраїнської освітньої Програми «Розуміємо права людини». Адже після отримання сертифікатів наша співпраця, спільна наполеглива та копітка робота зі ствердження прав людини та демократичних цінностей тільки починається.

Фотозвіт: http://edu.helsinki.org.ua/index.php?id=1280783614

Контакти

  • Костянтин Рєуцький
  • Всеукраїнська освітня Програма «Розуміємо права людини»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.