bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні започатковано наукову освітньо-грантову програму для школярів і школярок – «Scientibattle»
08.09.2021

7 вересня 2021 року в Україні оголошено про початок наукової освітньо-грантової програми для школярів та школярок під назвою «Scientibattle». Програма заснована за ініціативи та фінансування міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience, імплементаційний партнер програми – Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності». Програма реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України, Малої академії наук України та Київського Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Мета програми«Scientibattle» – сприяти популяризації агробіологічних наук серед школярів і школярок та розвитку їхнього потенціалу в сільському господарстві. За результатами Всеукраїнського дослідження, проведеного Corteva Agriscience в 2019 році серед понад 1000 підлітків у віці 14-18 років і батьків дітей цього віку, лише 2% підлітків обирають професії аграрного спрямування або роботу в сільськогосподарській галузі та 2% батьків рекомендують дітям роботу за цим напрямком. Для більшості опитаних сільське господарство виявилося незнайомою сферою діяльності, і саме це є ключовою причиною відсутності вибору на користь сільського господарства під час планування кар’єри.

Тому Corteva Agriscience, призначенням якої є збагачення життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь, приділяє особливу увагу розробці та підтримці проєктів, які мотивують молоде покоління будувати кар’єру в сільському господарстві, а саму галузь сприймати, як перспективну, високотехнологічну та інноваційну діяльність.

Програма «Scientibattle» передбачає кілька етапів проєкту:

Серія наукових відео на YouTube-каналі програмивід провідних українських вчених про складні аспекти біології, які впливають на сільське господарство, – біотехнології, проблеми ґрунтів, зміни клімату, життя комах-опилювачів тощо. Зокрема, у першому випуску Олексій Коваленко, науковий співробітник Національного науково-природничого музею НАН України, кандидат біологічних наук, розповідає про загрозливі рослини, які шкодять здоров’ю людей та землі.

Шкільні наукові змагання для учнів і учениць 10-11 класів закладів загальної середньої освіти України державних форм власності, які знаходяться на території населених пунктів розміром до 100 000 осіб. Три команди-переможниці, які будуть визначені 10 листопада 2021 року, розділять подарунковий фонд -обладнання для кабінетів хімії та біології. Реєстрація команд триватиме з 15 до 30 вересня 2021 року включно за посиланням.

Грантовий конкурс для шкіл, команди яких беруть участь в наукових змаганнях «Scientibattle», на реалізацію мікропроєктів, які сприятимуть просуванню аграрної грамотності серед молоді, а також наданні їм навичок для підтримки та інтеграції напрямку сільського господарства в своїй школі. Сукупний грантовий фонд конкурсу складає 67 000 гривень та буде розподілений між 5 переможцями, яких до кінця жовтня 2021 року визначить журі, сформоване організаторами програми.

Віртуальний табір з біологічних наук для дівчат–команд з учениць шостих класів шкіл-учасниць наукових змагань, який відбудеться протягом осінніх канікул у жовтні 2021 року з метою заохочення їх займатися природничими науками та подолати гендерну нерівність.

Очікується, що в проєкті «Scientibattle» візьмуть участь близько 1200 учнів зі шкіл по всій території України.

Наталія Гузенко, координаторка проєкту «Scientibattle», консультантка з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Україні зазначає, що серед молоді існує безліч стереотипів та упереджень, які потрібно долати і доводити, що в сільському господарстві зосереджено найновітніші наукові розробки, найкращі інформаційні технології тазайняті видатні вчені, робота яких важлива для всього людства. Для Corteva Agriscience залучення молоді до сільського господарства є надзвичайно важливою справою, адже це одна з запорук успішного розвитку галузі, і подібні ініціативи є частиною Цілей сталого розвитку, запланованих Corteva до 2030 року. 

Голова правління Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна зазначає, що метою Центру «Розвиток КСВ» є допомогти випускникам/цям сформувати уявлення про власну майбутню кар’єру в розрізі аграрних наук, допомогти зробити перший крок в виборі свого професійного життєвого шляху та по-новому подивитися на карту перспектив розвитку аграрного сектору. Така співпраця бізнесу з громадським сектором і є частиною забезпечення розвитку нашої країни та яскравим прикладом для усвідомлення важливості ролей кожного з нас.

Ініціатор та координатор проєкту «Scientibattle»: Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience

Імплементаційний партнер проєкту «Scientibattle»: Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності»

Партнери програми проєкту «Scientibattle»:

  • Міністерство освіти та науки України
  • Київський Національний університет біоресурсів та природокористування України
  • Мала академія наук України
  • Музей наук

Медіа-партнери програми  проєкту «Scientibattle»:

Генеральний медіа-партнер –журнал НВ, сайт nv.ua

Спеціальний медіа-партнер – Lb.ua

Наукові медіа-партнери – портали InScience та «Наукуїмо»

Онлайн медіа-партнер – Журнал «Однокласник»

Профільний медіа-партнер – AgroPortal.ua

Для отримання додаткової інформації слідкуйте за перебігом проєкту «Scientibattle»у Facebook  та Instagram.

# # #

Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience – це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі – включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua

Слідкуйте за Corteva Agriscience у FacebookInstagramLinkedInTwitter та YouTube.

Про CSR Ukraine

Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.