bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Зміни для тебе»: молодіжний проєкт для українських громад
30.08.2021

Місцева асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» оголошує відбір громад для участі у молодіжному проєкті «Зміни для тебе» #Changes4U, що реалізується за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», який виконується МБО «Фонд Східна Європа» за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Однією з проблем побудови більш демократичного суспільства є низький рівень залучення молоді до ухвалення рішень, громадської діяльності та вирішення локальних проблем. Без ефективної молодіжної політики як у державі, так і на місцевому рівні побудова розвиненого демократичного суспільства неможлива. Даний проєкт спрямований на вирішення проблеми залученості молоді до процесів ухвалення рішень та реалізації молодіжних ініціатив у своїх громадах.

Проєктом  передбачена популяризація використання інструментів civic tech Платформи електронної демократії e-dem.ua як засобу ефективної участі молоді віком 15-20 років у вирішенні локальних проблем.

Проєкт буде реалізовано в три етапи.

На І-му етапі буде організовано та проведено онлайн-навчання для 320 учасників – мешканців відібраних громад: 4 модулі тривалістю 2 дні по дві години кожен, на теми:

  • Основи місцевого самоврядування
  • Молодіжна політика та її роль в місцевому самоврядуванні
  • Цифровий розвиток громад за допомогою інструментів civic tech Платформи електронної демократії e-dem.ua
  • Основи проєктного менеджменту та адвокасі.

На ІІ-му етапі буде проведена робота зі створення молодіжної ради при органі місцевого самоврядування (у відібраних громадах): створено ініціативну групу, розроблено та затверджено Положення про діяльність молодіжних консультативно-дорадчих органів у щонайменше 10 органах місцевого самоврядування та запущено роботу молодіжних рад.

На ІІІ етапі за допомогою інструментів civic tech Платформи електронної демократії e-dem.ua будуть проведені 20 адвокаційних кампаній в ОМС, мешканцями яких є учасники І та ІІ етапів.

Підсумки реалізації проєкту будуть презентовані на Молодіжному онлайн форумі «Зміни для тебе». Під час Форуму учасники поділяться досвідом використання інструментів civic tech  Платформи електронної демократії e-dem.ua, презентують результати роботи молодіжних рад та адвокаційних кампаній, а також визначать напрямки роботи на наступний рік.

До участі у конкурсі запрошуються органи місцевого самоврядування (ОМС) з кількістю населення 20-100 тис. осіб, що мають наміри розвивати молодіжну політику в громаді та зацікавлені налагодити діалог з місцевою молоддю.

Для подачі заявки від ОМС заповніть онлайн форму за посиланням: https://bit.ly/changes4U та завантажте до неї гарантійний лист від ОМС за підписом голови громади на офіційному бланку, в довільній формі.

Кінцевий термін подання заявок – до 10 вересня 2021р. включно.

Перевага надаватиметься ОМС, найбільш вмотивованим до розвитку та реалізації молодіжної політики в своїх громадах, а також членам Асоціації відкритих міст.

Очікується, що реалізація проєкту триватиме 5 місяців. Орієнтовний термін початку  навчання – вересень 2021 року.

У разі виникнення запитань писати на адресу [email protected] або звертатися за телефоном +380953310133.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.