bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Створіть власну “Живу бібліотеку”
19.07.2010

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за сприяння Державного комітету України у справах національностей та релігій запрошує на тренінг «Захід "Жива бібліотека" – ключ до сприяння міжкультурному діалогу» представників громадських організацій, громад національних меншин, освітніх установ, які працюють з молоддю на тему поширення ідей культурного розмаїття та міжкультурного діалогу.

Мета заходу: ознайомити учасників з концепцією заходу «Жива бібліотека» та надати інструментарій (футболки, плакати, диски з роликами соціальної реклами та інші матеріали для поширення) для його проведення, щоб учасники тренінгу змогли самостійно організовувати подібні заходи на місцях, протидіяти поширенню ксенофобії та поширювати ідею культурного розмаїття у своєму регіоні.

Що таке «Жива бібліотека»?

Жива бібліотека – це система, де книжки в бібліотеці є людьми з різним соціальним або етнічним походженням, а читачі “книг” – це учні середньої школи або студенти університету. Подія слугує інструментом для початку спілкування між людьми, а таким чином створює неформальне середовище, щоб поставити питання й обговорити стереотипи або упередження.

Концепцію «Жива бібліотека» до застосування в українському контексті було адаптовано Представництвом МОМ в Україні з моделі, запропонованої Датським НУО «Зупини насилля» (Stop the Violence) у 2000 р.

Будь ласка, більш детальну інформацію дивіться в прес-анонсі.

Аплікаційна форма

Контакти

  • Світлана Слабінська
  • Міжнародна організація з міграції
  • [email protected]

Коментарі

Дехтяр Іван   5126 днів тому   #  

Хотілося б зауважити, що першу "Живу бібліотеку" адаптували і провели в українскьому контексті асоціація з кількох організацій (Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні, Волонтери ООН, Київська міська адміністрація тощо) ще в 2008 році:

http://www.livinglibrary.org.ua/search/label/ll1

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.