bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

UNIDO GCIP регіональний акселератор створено в Сумському державному університеті
16.07.2021

На Сумщині стартує проєкт підтримки стартапів під егідою ООН.
Заявки щодо участі у першому конкурсі приймаються до 01.08.2021 року. Форма реєстрації: https://cutt.ly/UNIDO-GSIP-Sumy
UNIDO GCIP (The Global Cleantech Innovation Programme for SMEs in Ukraine) – це проєкт Організації Об’єднаних Націй, головні цілі регіонального акселератора є економічний розвиток регіонів, створення інноваційної екосистеми, створення можливостей молоді для реалізації підприємницьких ідей, підвищити обізнаність мешканців регіонів у сфері чистих технологій.
UNIDO GCIP регіональний акселератор створено в Сумському державному університеті на базі стартап-центру «New Generation» (https://startup.sumdu.edu.ua/). Акселератор надасть можливість отримати необхідні знання та навички підприємцям-початківцям для розвитку їх ідей, допоможе з просуванням проєктів та їх комерціалізацією, а також на власній технічній базі сприятиме створенню прототипів та виставкових зразків.
У 2021 році заплановано дві навчальні та акселераційні сесії (липень -вересень та жовтень-грудень). На першому етапі суддівська колегія обирає кращі проекти згідно поданих заявок. Наступний етап – навчання, котре проводять професійні тренери з командами учасниками де опрацьовують 20 бізнес елементів Глобальної інноваційної програми чистих технологій. На етапі навчання та далі на етапі акселерації команди консультують ментори – підприємці з досвідом із загальних питань та фахівці з конкретних тем.
Проєкт UNIDO GCIP Ukraine (https://gcipukraine.com/) успішно працює в Україні вже декілька років та має потужну базу тренерів та менторів, відтепер ці фахівці зможуть допомогти підприємцям з сумського регіону. Команди які вже успішно пройшли програму навчання та акселерації отримали фінансову допомогу у розмірі 10-15 тис дол. та були представлені на інвестиційних форумах у Австрії.
До участі у конкурсі стартап-проектів запрошуються малі та середні підприємства з терміном реєстрації не більше 3 років, організації, творчі колективи, наукові товариства та спілки, фізичні особи - винахідники.
Подані стартап-проекти мають бути спрямованими на запровадження «чистих» технологій (будь-яких процесів, продуктів або послуг, які знижують негативний вплив на навколишнє середовище за рахунок значного підвищення енергоефективності виробництва, сталого використання ресурсів (поводження з відходами включно) або заходів щодо захисту навколишнього середовища). Перевага також надається проєктам, що відповідають Цілям сталого розвитку ООН (https://ukraine.un.org/uk/sdgs).
Інноваційна розробка може представляти собою продукт, технологію, методологічний підхід, програмне забезпечення, дизайн проект. Стартап-проекти не мають бути проектами з реконструкції або реструктуризації існуючих підприємств.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.