bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінари про енергоефективність та енергоаудит для ОСББ
30.06.2021

ГО “Екоклуб” запрошує ОСББ на вебінари про підвищення енергоефективності будинків. Вебінари відбудуться онлайн на платформі Zoom у липні та серпні. 

В Україні із 2018 року працює Фонд енергоефективності. Це державна установа, яка фінансує термореновацію багатоквартирних будинків з ОСББ, зокрема через програму ”Енергодім”. 

Незважаючи на широку інформаційну кампанію та наявні фінансові ресурси (близько 2,7 млрд грн від державного бюджету та 100 млн євро від ЄС та Німеччини), з середини 2018 по квітень 2021 року Фонд отримав всього 625 заявок і лише 11 з них знаходяться у статусі завершених. 

Серед основних проблем такої низької кількості заявок та реалізованих проєктів експерти та представники ОСББ виділяють складність підготовки усього пакету документів для участі у програмі “Енергодім”, в тому числі неякісні документи від підрядників, відсутність у ОСББ достатніх сум для початкового фінансування проектів, довгий період від моменту подання заяви до отримання гранту (12-15 місяців), відсутність досвіду у ОСББ у реалізації подібних проектів. 

Вебінари, які пропонує Екоклуб, допоможуть представникам ОСББ пройти весь процес - від роз’яснення роботи програми “Енергодім” до підготовки заявки та пошуку співфінансування на місцевому рівні.

Теми, які розглянемо:

1. Чому варто економити енергію: фінансова, кліматична, безпекова складові.

2. Державна програма підтримки ОСББ “Енергодім”. Загальні принципи роботи, можливості для ОСББ, порядок отримання компенсації коштів.

3. Енергетичний аудит. Складання технічного завдання, порядок проведення, звіт з аудиту. Важливі деталі для участі у програмі ”Енергодім”.

4. Юридичні особливості подання заявки та відшкодування коштів по програмі ”Енергодім”.

5. Розробка проектної документації, її експертиза та отримання часткового відшкодування їх вартості.

6. Можливості підтримки ОСББ від місцевих органів влади на прикладі Рівненської області. Умови участі в обласній та місцевих програмах підтримки.

7. Реалізація технічних рішень. Загальні підходи до правильного утеплення, встановлення вікон, заміна або встановлення обладнання.

8. Успішні та неуспішні приклади участі ОСББ у програмі ”Енергодім”.

Реєстрація на вебінари до 15 липня включно: https://forms.gle/YB84wygMxbPusJai6 

Участь безкоштовна.

Серед учасників вебінарів Екоклуб проведе конкурс, переможець якого отримає послуги з енергетичного аудиту на умовах співфінансування. 

Умови участі в конкурсі: 

  • Співфінансування не менше 10 % від вартості аудиту. Вартість буде визначено на основі відкритого тендеру. 

  • Участь  представників ОСББ у не менше ніж 5-ти вебінарах, що будуть проводитися (не обов’язково, щоб це була 1 і та ж особа). 

  • Подана заявка у гугл-формі.

  • Мотивація отримати енергоаудит.

  • Підтверджений план використання енергоаудиту (подача заявки до Фонду енергоефективності, місцевої програми фінансування, т.д.) 

  • Дозвіл на зйомки відео під час енергоаудиту та надання коментаря як представника ОСББ. 

  • Дозвіл на поширення звіту з енергоаудиту в цілому або його окремих частин у вільний доступ усім зацікавленим. 

Серія вебінарів та співфінансування енергоаудиту відбудеться у рамках проєкту “Підвищення ефективності споживання енергії у ОСББ”, що реалізовує Екоклуб за підтримки Посольством Франції в Україні регіональної мережі коаліції «Реанімаційний пакет реформ» (РПР). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.