bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінар «Історія правозахисного та дисидентського рухів в Україні».
11.05.2021

Запрошуємо на вебінар «Історія правозахисного та дисидентського рухів в Україні», який відбудеться 15 травня 2021 року о 10.00 год. Цей вебінар є частиною серії онлайнових заходів, присвячених історії та сучасному стану прав людини та руху за рівноправ’я як у світі загалом, так і в Грузії та Україні зокрема. Мова заходу - українська. Тривалість - 90 хвилин.

До участі запрошуються представники/ці громадських організацій та ініціатив, працівники/ці музеїв та інших закладів культури, історики/ині, ЗМІ, студенти/ки та всі, хто цікавиться темою прав людини та історії.

Під час вебінару будуть розглянуті такі питання:

-        Чому треба цікавитись дисидентським рухом і іншими формами опору?

-        Форми і методи спротиву комуністичному режиму у 1960-1980-х роках.

-        Історія Української громадської групи сприяння виконанню Гельсінських угод.

-        Інструменти опору - слово, самвидав, самоорганізація.

-        Чи можна перемогти тоталітаризм без зброї?

Спікер вебінару – Вахтанг Кіпіані, український журналіст, публіцист. Головний редактор Інтернет-видання «Історична правда», однойменного тележурналу, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси. В 2019 році видав книгу «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР»про кримінальну справу, життя і смерть українського поета-дисидента Василя Стуса.

Модератор вебінару - Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE).

Учасники/ці вебінару матимуть можливість:

- ставити запитання, спілкуватись зі спікером під час вебінару;

- отримати електронний сертифікат про участь у вебінарі;

- взяти участь у конкурсі міні-досліджень на тему представництва прав людини у вашому населеному пункті та отримати фінансову підтримку для реалізації ініціатив.

Будь ласка, зареєструйтесь для участі у вебінарі до 14 травня за посиланням: https://forms.gle/NrsFYWVxjKoN6Eq77 Під час реєстрації важливо вказати електронну скриньку, до якої у вас є особистий доступ ― саме туди буде надіслано всю інформацію. Посилання для входу у вебінарну кімнату буде надіслано після реєстрації. Під час вебінару важливо мати доступ до швидкісного інтернету. Усі учасники/ці отримають сертифікати про участь.

Чекаємо вас на вебінарі!

З додаткових питань звертайтесь, будь ласка, на електронну пошту: [email protected]

Вебінар проводить ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проєкту «У пошуках прав людини» за підтримки Фундації Будинків прав людини  та фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.