bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Європейська соціальна хартія – сучасна соціальна конституція Європи та основні виклики для України»
09.05.2021

17-22 травня 2021 року пройде онлайн весняна школа «Європейська соціальна хартія – сучасна соціальна конституція Європи та основні виклики для України».

Учасники та учасниці дізнаються про Європейську соціальну хартію (далі - ЄСХ) як соціальну конституцію Європи, фундаментальний міжнародно-правовий договір, що складає основу європейської системи захисту прав людини поряд  з Європейською конвенцією з прав людини, а також особливості її ратифікації державами-членами Ради Європи. Слухачі та слухачки школи розглянуть права, які закріплені у Хартії, у світлі їх тлумачення та правових позицій Європейського комітету з соціальних прав (далі - ЄКСП).

Окрема увага буде присвячена виконанню Україною взятих на себе зобов’язань за Європейською соціальною хартією, їх важливе значення для вдосконалення національного українського трудового і соціального законодавства. Учасники дізнаються про виконання рекомендацій Комітету, наданих Україні, а також про застосування ЄСХ та практики ЄКСП українськими національними судами та судову практику застосування ЄСХ в інших державах, а також  та перспективи подальшого розвитку такої практики.

Учасники та учасниці матимуть можливість брати активу участь в численних інтерактивних завданнях, обговореннях та дискусіях, отримають практичні навички застосування практики ЄКСП в Україні при розгляду гіпотетичних справ і ситуацій. Також буде запропоновано гіпотетичну фабулу для розгляду та представлення аргументів сторін у рамках дебатів.

Лектори школи – відомі українські науковці та практики, міжнародні експерти Ради Європи, члени Європейського комітету з соціальних прав.

Щоб подати заявку на участь* необхідно до 12 травня (включно) заповнити відповідну форму**.

*Кандидати, які не будуть відібрані на весняну школу, зможуть пройти Спеціальний курс з Європейської соціальної хартії та практики ЄКСП у червні-липні 2021 року.

**Кандидатам необхідно підготувати мотиваційний лист (1-2 сторінки). Мотиваційний лист має описувати Ваші інтереси та зацікавлення прийняти участь у весняній школі і прикріплений у форма-заявці.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.