bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call для творчої молоді на участь у воркшопі зі створення коміксів, Олешки (Херсонська область)
06.05.2021

«Zurich 2021: про Поліну Райко мовою коміксу»

Оголошено Open call на участь в проекті для творчої молоді – воркшопі зі створення коміксів.

Воркшоп відбудеться у липні 2021 (орієнтовні дати 5-12 липня, 7 днів).

Організатор: ГО Центр культурного розвитку ”Тотем”. 

Місце проведення -  Херсонська область, поблизу м.Олешки, де жила унікальна українська художниця Поліна Райко. Проєкт є актом співтворчості художників коміксів у діалозі з мистецьким феноменом Поліни Райко – саме її життю і творчості буде присвячено комікс-журнал «Zurich 2021», який створюватимуть учасники і учасниці за участю і допомогою менторки з ЄС, художниці коміксів з Берліну Марлін Краус (Marlene Krause).

Під час воркшопу учасники та учасниці познайомляться з мистецтвом Поліни Райко, відвідають її будинок, який повністю вкритий розписами і фактично є тотальною ілюстрацією до її життя. Ми вивчатимемо контекст, у якому вона жила, ходитимемо її вулицями, спілкуватимемося з її сусідами. В решті решт, ми спробуємо зрозуміти, що є творчість Поліни Райко для кожного з нас і розказати її історію у формі сучасного коміксу.

Результатом воркшопу буде створення комікс-журналу «Zurich 2021» (поліграфічна і онлайн-версія), для якого кожен/кожна з учасників та учасниць створить власну історію.

До подання заявок запрошується творча молодь (16-35 років) з Південного регіону України: Херсонська, Миколаївська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська області.

Заявка повинна включати:

  1. Короткі відомості про себе (дата народження, місце навчання/роботи, кілька слів, які вас характеризують як творчу особистість).
  2. Приклади робіт
  3. Контактна інформація (телефон, профіль у соцмережах, e-mail)

Заявку треба відправити на e-mail: [email protected], в темі листа вказати Zurich 2021.

ДЕДЛАЙН прийому заявок: 10 червня 2021, 18.00 за Київським часом.

Якщо ви цікавитесь сучасною візуальною культурою і пов’язуєте своє майбутнє з дизайном, графікою, малюванням, навчаєтесь або працюєте за цими або дотичними спеціальностями, або займається малюванням у вільний час ця можливість саме для вас!

Буде відібрано 15 учасників/учасниць, яким повністю забезпечено проїзд, проживання, харчування, матеріали для роботи, переклад. Всі учасники отримають авторські примірники коміксу.

Участь у воркшопі є безкоштовною.

Питання можна надсилати на e-mail: [email protected], до 5 червня 2021 включно.

Проект «Zurich 2021: про Поліну Райко мовою коміксу» підтримує Європейський Союз та Ґете-Інститут за програмою Дім Європи

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.