bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна мобільність для митців
18.02.2021

Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні запрошує на безкоштовний онлайн-воркшоп про програму мобільностi i-Portunus!

Якщо ви:

- митець і маєте бажання організувати міжнародний проєкт, але у вас поки немає закордонних контактів; 

- хотіли б відвідати резиденцію у європейській країні або підвищити власний мистецький рівень через колаборацію із міжнародними колегами, 

європейська програма мобільностi i-Portunus може допомогти вам реалізувати задумане та надати на це грошову підтримку. Саме зараз вона має 2 відкриті конкурси для діячів культури, які працюють в секторі музики та культурної спадщини, та пропонує гранти в розмірі до 3 тис.євро.

На заході будуть розглянуті можливості, які надає програма, умови участі, список потрібних документів для заявки та вимоги до самої мобільності. Крім того, разом з запрошеними гостями учасники воркшопу мають можливість обговорити правила пошуку закордонних партнерів, корисні міжнародні конференції та шоукейси для відвідування, а також особисті правила налагоджування контактів із європейськими колегами.

Спікери:

Ірина Горбань — менеджерка найуспішнішого українського гурту на світовій арені ДахаБраха, розкаже про особливості роботи зі сферою традиційної етномузики, актуальністю розвитку професійних контактів та як використати міжнародні поїздки з максимальною користю

Наталія Мусієнко — членкиня загальноєвропейської федерації асоціацій «Європа Ностра», яка працює із темою культурної спадщини, розкаже про можливості для українських представників отримати європейську підтримку та як використати дану мобільність для напрацювання професійних контактів у сфері культурної спадщини. 

Модераторка: Альона Дмуховська — проєктна менеджерка «Креативної Європи» в Україні.

Коли? 25 лютого, 13:00-14:00

Де? В Zoom

Кому буде цікаво?

Композиторам, музикантам та виконавцям (жанри: класична музика, джаз та представникам традиційних музичних жанрів, як-то етномузика);

митцям, креаторам та спеціалістам, які активно працюють у секторі культурної спадщини.

Захід безкоштовний. Але не зволікайте з реєстрацією, адже через обмежену кількість місць лише перші 100 осіб отримають підтвердження реєстрації та лінк доступу до заходу.

Реєстрація 

i-Portunus — це програма європейської мобільності для митців та діячів культури, яка випробовує різні підходи до підтримки короткострокової мобільності.Перша пілотна фаза відбулася у 2019 році, друга –– триватиме з зими 2020 до весни 2022 року. Програма реалізується за підтримки програми ЄС «Креативна Європа», другий пілотний проєкт втілюється консорціумом, що очолюється Гете-Інститутом, разом із Французьким Інститутом та фондом ІЗОЛЯЦІЯ.

В рамках першого пілотного проєкту було проведено три конкурси для підтримки короткотермінових міжнародних схем мобільності. Україна ввійшла в ТОП-10 країн рейтингу, що отримали гранти мобільності. І є єдиною країною в десятці рейтингу, яка не є членом Європейського Союзу. Загалом у програмі отримали фінансування 19 аплікантів з України. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.