bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь в навчальних дослідницьких проєктах
02.02.2021

Хочете навчитись проводити дослідження? Аналітичний центр Cedos оголошує набір учасниць та учасників на навчальні дослідницькі проєкти! Дедлайн подачі заявок: 3 лютого.

Це можливість для людей з різних сфер приєднатися до дослідницької команди, яка працюватиме під менторством аналітикинь і аналітиків Cedos. Є три проєкти у сфері освіти, міграції та міського розвитку, до яких ви можете долучитися.

Запрошуємо до участі студент_ок, дослідни_ць, які лише починають свій шлях у цій сфері, громадських активіст_ок, представни_ць громадських організацій, які зможуть протягом 3 місяців працювати над дослідницьким проєктом в обраній сфері.

Ви навчитеся реалізовувати дослідницькі проєкти, розробляти методологію дослідження, працювати з літературою та проводити глибинні інтерв’ю, аналізувати якісні дані, а також писати аналітичні документи та презентувати дослідження.

У результаті будуть видані дослідницькі звіти, які ми опублікуємо на сайті Cedos. Залежно від проєкту також будуть сформовані рекомендації для стейкхолдерів, крім цього розробимо комунікаційні матеріали (інфографіки, відео тощо). Учасниці й учасники візьмуть участь у публічній презентації досліджень на фінальній події проєкту та отримають сертифікати про проходження програми, рекомендації від Cedos за потреби.

У якому форматі буде відбуватись співпраця з Cedos? Проєкти розпочинаються 15 лютого і триватимуть 3 місяці. Потрібно 10-12 годин вашої роботи на тиждень протягом цих трьох місяців; до двох зустрічей на тиждень, під час яких куратор_ки проєктів будуть разом з вами проходити дослідницький шлях, надавати відповіді на ваші запитання та ділитись власним практичним досвідом. Працювати над проєктом можна у будь-який зручний для вас час, спільні зустрічі будуть узгоджуватись командами.

Детальніше про кожен з проєктів.

1. Профорієнтація у школах: очікування та реальність bit.ly/osvitnii_project
Які методи ми будемо використовувати? Кабінетне дослідження, фокус-групові дискусії та/або глибинні інтерв’ю з першокурсниками, батьками, учнівстом, вчительками; проведемо опитування онлайн. Зробимо кейс-стаді кількох практик профорієнтації.
Чого ви навчитесь? Оглядати українське законодавство та практики інших країн; розробляти методологію, дослідницькі гіпотези й інструментарій; проводити опитування та інтерв’ю, аналізувати зібрану інформацію; писати звіт, презентувати результати дослідження.

2. Доступ молоді з числа ВПО до вищої освіти bit.ly/mihratsiinyi_project
Які методи ми будемо використовувати? Кабінетне дослідження, глибинні інтерв’ю зі студентством та стейкхолдерами.
Чого ви навчитесь? Аналізу політик, кількісних даних і статистичної інформації; формуванню вибірки, дослідницьких гіпотез та інструментарію; проведенню експертних та глибинних інтерв’ю; аналізувати результати; писати звіт та презентувати результати дослідження.

3. Міське питання: цілі та завдання громадянського суспільства bit.ly/misto_project
Пропонуємо вам подаватися командою з одного міста, якщо така вже сформована. Якщо немає, будемо також раді вашій заявці, і допоможемо сформувати команду.
Які методи ми будемо використовувати? Кабінетне дослідження проведення глибинних інтерв’ю з представни_цями громадянського суспільства різних міст.
Чого ви навчитесь? Проводити кабінетне дослідження; вивчати суспільні рухи, їхні типи, репертуари практик і досліджувати їх у містах України; проводити інтерв’ю з представни_цями суспільних рухів; аналізувати результати, писати звіт та презентувати результати дослідження.

Дедлайн подачі заявок: 3 лютого. Результати будуть оголошені 11 лютого. Для участі просимо вас заповнити анкету того проєкту, до якого ви хотіли б долучитися.

Школа Cedos реалізується у рамках проєкту “Зміцнення організацій громадянського суспільства для підтримки реформ в Україні”, що виконується за фінансової підтримки Програми Matra Королівства Нідерланди.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.