bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Контузія - її наслідки та що з цим робити» Для сімей Ветеранів і тих хто поруч.
27.11.2020

Контузія - її отримує майже кожен третій боєць, який пройшов війну на Донбасі. Захисники часто не звертаються про допомогу, але наслідки цієї важкої травми можуть проявлятися на протязі багатьох років.

Шостий рік іде війна на Донбасі. Тисячі наших бійців зазнали різних поранень, пройшли лікування і реабілітацію. Про поранених піклуються не тільки медики і найближчі родичі, а й волонтери, усі, хто вважає своїм обов’язком допомогти їм у такій складній ситуації. Водночас бійці, які зазнали контузії, залишилися нібито в тіні.
 
Багато хто дивується: “А що з ними не так? Руки-ноги в чолов’яги на місці, жодного каліцтва не видно. Ну, трусонуло ударною хвилею чи стукнуло чимось по голові, але ж це дрібниці - не поранення і не важка хвороба. Зараз навіть діагнозу такого не ставлять”.

З перших днів АТО ведеться статистика поранених. А скільки в нас контужених, яка меддопомога їм потрібна, та де вони можуть її отримати?
 
Що робити рідним та близьким, для тих хто поряд з тими, хто пережив контузію. Як розпізнати симптоми контузії. Як допомогти ветерану чи ветеранці пережити симптоми отриманої травми та навчитися піклуватися про своє здоров’я в нових реаліях.

Запрошуємо сім’ї ветеранів, волонтерів, психологів, соціальних працівників, роботодавців та всіх, хто знаходиться поряд з ветеранами, які пережили контузію взяти участь у відкритому семінарі «Контузія - її наслідки та що з цим робити».
 
Ведучі вебінару:
 
Тетяна Сіренко Психолог, координатор психологічного юніту в ДЗ ” Госпіталь ветеранів війни” Лісова Поляна.
 
Ксенія Возніцина лікар-невролог вищої категорії, головна лікарка ДЗ ” Госпіталь ветеранів війни” Лісова Поляна.
 
Час зустрічі:

Пн. 30/11/20 о 18:00 - 19:00 (Короткий анонс події та відповіді на ваші запитання)

Сб. 05/12/20 о 12:00 - 16:00 (Повний курс)
 
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMoHyPeni8emcdPrGnAKmXfszimzvXWClsHtKlNfNMrbWEEg/viewform
 
Посилання на подію та організаторів:
 
 
 
Захід організовано БФ “Карітас-Київ” в межах проекту «Долаючи розломи в громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.