bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошуємо набір учасників на проєкт «Освіта в дусі миру: українська молодь будує діалог»
23.11.2020

Мета нашого проєкту — побудова діалогу між молоддю з різних регіонів, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України. Група молоді візьме участь у змішаному навчальному курсі, який включатиме дистанційне навчання, тижневий офлайн-тренінг та підтримку в реалізації власних ініціатив. Під час курсу учасники вчитимуться вирішувати конфлікти та розбудовувати мир, а також розроблятимуть власні ініціативи з побудови миру та діалогу в своїх громадах.
 
Для кого:
▪ молоді активісти, які представляють різні регіони України та різні національні, регіональні та соціальні групи;
▪ ВПО та молоді люди, які проживають у Луганській та Донецькій областях;
▪ люди, які брали участь у військовій діяльності або тих, хто належить до сімей, члени яких брали участь у військових операціях;
▪ представники організацій, що працюють з усіма цими категоріями.
 
Дедлайн: 29 листопада 2020 року.
 
Етапи проєкту:
Наша ініціатива є довгостроковою, загалом проєкт стартує в листопаді 2020 року та триватиме до жовтня 2021 року.
 
Першим етапом є онлайн-навчання. Воно розпочнеться в грудні та включатиме три модулі: знайомство учасників, навчання про діалог і мир, картування місцевих громад щодо контексту миру та конфліктів.
Другий етап — лютий-серпень 2021 року — буде зосереджений на підтримці учасників у реалізації їх місцевих проєктів.
Саме на другому етапі, в лютому, ми проведемо офлайн-тренінговий курс в місті Суми, під час якого учасники обміняються досвідом, пов’язаним із конфліктом на Сході України та стратегіями його подолання. Тренінг проводитиме міжнародна команда тренерів з Польщі, Словаччини, Угорщини та України. Методологія тренінгу базуватиметься на принципах неформальної освіти з метою створення безпечної атмосфери для взаємного навчання один одного та обміну особистим досвідом.
Уже з березня учасники почнуть реалізовувати свої ініціативи, спрямовані на сприяння діалогу та побудові миру у власних громадах. Кожну групу підтримуватиме наставник, який допомагатиме їм планувати та проводити ініціативи. Також учасники отримають невелику фінансову підтримку для реалізації ініціатив.
Після цього очікується проведення фінальної конференції в серпні, котра стане простором для обміну досвідом учасників щодо реалізації їх місцевих ініціатив. Під час конференції учасники оцінять користь проєкту та обміняються практиками в галузі побудови миру та діалогу.
 
За результатами проєкту ми створимо посібник, який об’єднає тренінгові матеріали, корисні практики та рекомендації. Цей посібник ми поширимо серед організацій та людей, які працюють з молоддю у сфері неформальної освіти в Україні, Польщі, Угорщині, Словаччині та інших європейських країнах. Посібник буде доступний в Інтернеті для завантаження.
 
 
Проєкт “Peace Education: Ukrainian Youth Building Dialogue” реалізовується “Center for Euroinitiatives” у партнерстві з Fundacja Instytut Rownowagi Spoleczno-Ekonomicznej (Польща), EduEra (Словаччина), Útilapu Hálózat Nemzetközi Épitőtábor Hálózat (Угорщина).
З усіх питань звертайтеся: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.