bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Останній день реєстрації для участі в онлайн-тренінгу «Жінки в медіа і журналістика даних»
09.09.2020

У переддень Донбас Медіа Форуму, 10 вересня, запрошуємо на онлайн-тренінг “Жінки в медіа і журналістика даних”. Експерти розкажуть про стереотипи в медіа, нюанси реакційної політики і про те, де шукати і як використовувати гендерну статистику.

Журналістика даних зараз є популярним трендом у світових ЗМІ. Як шукати та використовувати статистику на гендерну тематику? Як коректно писати і знімати сюжети про чоловіків і жінок, як висвітлювати гендерно чутливі питання, такі як згвалтування, сексуальні домагання, чи розрив в оплаті праці? Що робити, якщо колеги усе ще хочуть відтворювати застарілі стереотипи? Як часто ви бачите жінок у ролі експерток на політичних ток-шоу? Чи багато жінок коментують тему фінансів або ж міжнародних відносин? А як часто ви чуєте що “за кожною жінкою в політиці стоїть чоловік”, або ж “сьогодні народна депутатка прийшла до Верховної Ради із сумкою вартістю 500 доларів США”?

Нерідко медіа паразитують на гендерних стереотипах в надії отримати більше уваги. Однак українське суспільство швидко змінюється і стає емансипованим, і ЗМІ вартує йти у ногу з часом. Як коректно писати і знімати сюжети про чоловіків і жінок, як висвітлювати гендерно чутливі питання, такі як згвалтування, сексуальні домагання, чи розрив в оплаті праці? Що робити, якщо колеги усе ще хочуть відтворювати застарілі стереотипи? 

Своїми експертними знаннями поділяться:

  • Тамара Злобіна, кандидатка філософських наук; головна редакторка ресурсу “Гендер в деталях” (https://genderindetail.org.ua/); випускниця програми “Data journalism for NGOs supporting environment or women’s/gender rights” від Берлінської школи журналістики.

  • Лілія Антонюк, виконавча директорка ГО “Жіноча Ліга” (http://womensleague.org.ua); випускниця магістерської програми “Гендер, суспільство та представництво” Університетського коледжу Лондона; випускниця програми “Data journalism for NGOs supporting environment or women’s/gender rights” від Берлінської школи журналістики.

На цьому тренінгу експертки розкажуть про журналістику даних як надійний спосіб підвищити якість і актуальність журналістських матеріалів. Основа журналістики даних - це уміння знайти і коректно інтерпретувати статистику. 

Тренінг відбудеться онлайн 10 вересня з 17:00 до 20:00. Участь у заході безкоштовна. Для участі необхідно зареєструватись до 23:00 9 вересня за посиланням: http://bit.ly/DMF2020_zhinky-v-media.

Захід організовує ГО “Донецький інститут інформації” у партнерстві з Berlin Jounrnalism School (Німеччина) за інформаційної підтримки ресурсу “Гендер в детялях”.

Детальніше: https://www.facebook.com/events/331900068161329 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.