bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підтримка відновлюваної енергетики в Німеччині та Україні
08.09.2020

Онлайн-семінар «Підтримка відновлюваної енергетики в Німеччині та Україні: як правильно порівняти історію та сьогодення» відбудеться 23 вересня о 17:00 на платформі Zoom.

Ситуація в енергетичному секторі України стала критичною на початку 2020 року. Відсутність реформ щодо стимулювання гнучкості електромережі, ручне управління ринком та затримка введення аукціонів для об’єктів відновлюваної енергетики, встановлення неринкової ціни для приватних споживачів, а також суттєве зростання частки відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) призвели до ситуації, коли у публічному просторі почали лунати дискусії щодо необхідності чи ні взагалі подальшої підтримки відновлюваної енергетики в Україні. Зокрема, під час обговорення навесні та влітку 2020 року умов скорочення «зеленого» тарифу для існуючої ВДЕ-генерації, наводилися приклади скорочення підтримки відновлюваної енергетики у різних країнах.

Під час семінару обговоримо з однією з лідуючих аналітичних організацій Німеччини Agora Energiewende еволюцію підтримки відновлюваної енергетики та її вплив на ринок електроенергетики в цілому. Під час презентації будуть розкриті такі питання:

  • Коли і з якою метою був введений «зелений» тариф у Німеччині. Як це рішення вплинуло на ціну електричної енергії для кінцевих споживачів.
  • Перехід на систему аукціонів у Німеччині.
  • Як коректно порівнювати «зелений» тариф в Україні та підтримку ВДЕ в Німеччині.

Запрошуємо всіх зацікавлених долучитись до онлайн-семінару. Для участі просимо заповнити реєстраційну форму за посиланням до 18:00 22 вересня. Зареєстровані учасники і учасниці отримають посилання на платформу Zoom за 2 години до початку події та матимуть можливість ставити питання безпосередньо під час обговорення.

Увага! Подія відбуватиметься англійською мовою без перекладу.

Подія у Facebook

Організатори: Фонд ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна, Agora Energiewende та Clean Energy Lab.

За більш детальною інформацією або в разі виникнення питань звертайтеся на пошту до Оксани Алієвої, координаторки програми «Зміна клімату і енергетична політика», Фонд ім. Г. Бьолля, Бюро Київ — Україна.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.