bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-дискусія «Трансформація дозвілля: міленіали, прекарність, діджиталізація»
25.08.2020

27 серпня об 11:00 аналітичний центр Cedos запрошує на онлайн-дискусію про трансформацію дозвілля у ХХІ столітті. Для участі потрібно зареєструватися.
 
Дозвілля, його тривалість, наповненість та доступність є важливою складовою якісного і здорового життя. Поняття дозвілля і вільного часу нерозривно пов’язані із зайнятістю й умовами праці. На початку ХХ століття Джон Кейнс передбачав, що економіка розвинених країн зростатиме, а кількість вільного часу працівників і працівниць постійно збільшуватиметься. Це своєю чергою призведе до урізноманітнення дозвілля людей.
 
Разом з глобалізацією та поширенням інформаційних технологій у ХХІ столітті з’являються нові типи і форми зайнятості. Сюди можна віднести фріланс і зайнятість через додатки або онлайн-платформи. Поява таких типів зайнятості асоціюється з гнучкістю і свободою. Однак, на практиці це часто призводить до збільшення трудового навантаження і прекарних умов праці.
 
Запрошуємо вас у четвер, 27 серпня, з 11:00 до 13:00 на онлайн-дискусію про те, як змінюється уявлення про дозвілля і вільний час у ХХІ столітті:
  • Як зайнятість і умови праці впливають на доступність і різноманітність дозвілля молодих людей;
  • Яка роль культури, культурних просторів та інституцій у дозвіллі сучасної молоді;
  • Як соціальні, економічні та класові нерівності впливають на доступність якісного дозвілля у містах.
Наші гості:
 
Михайло Мінаков – філософ, дослідник історії модерності та пострадянських ідеологій, доктор філософських наук, керівник української дослідницької програми в 
Інституті Кеннана.
 
Олеся Островська-Люта – директорка Національного культурно-мистецького та музейного комплексу 
Мистецький Арсенал, арт-менеджерка та кураторка сучасного мистецтва.
 
Людмила Скокова – докторка соціологічних наук, доцентка, старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України.
 
Модеруватиме подію директор CEDOS Іван Вербицький.
 
Дискусія відбудеться у додатку Zoom. Для участі необхідно зареєструватися: bit.ly/transformatsiia_dozvillia. Посилання на подію ми надішлемо усім зареєстрованим напередодні події.
 
Подія у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/660472084565958.
 
Онлайн-дискусія проходить в рамках проєкту дослідження дозвілля молоді у трьох містах України, а саме у Хмельницькому, Івано-франківську і Херсоні, яке проводить аналітичний центр Cedos за підтримки Українського культурного фонду.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.