bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пресвізит «Наркополітика України в умовах коронавірусу: проблеми та шляхи їх вирішення»
13.08.2020

Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров'я» запрошує редакторів та журналістів взяти участь у пресвізиті «Наркополітика України в умовах коронавірусу: проблеми та шляхи їх вирішення» (м. Полтава), що відбудеться 3 вересня 2020 року. 

Заявки на участь від ЗМІ приймаються 12-21 серпня 2020 року (до 18:00 за Києвом). https://forms.gle/fwNiPvGbYunNAFdH7 

Нагадаємо, сьогодні оціночна кількість споживачів ін’єкційних наркотиків в Україні становить понад 340 тисяч, тоді як загальне число людей, які взагалі вживають психоактивні речовини, за різними даними, може становити понад 1 мільйон осіб. 

Під час заходу ми проінформуємо редакторів і журналістів про реальний стан сучасної наркополітики України. Представники медіа дізнаються про дієві методи профілактики та лікування наркозалежності, зокрема, буде наголошено на розширенні мережі сайтів замісної підтримувальної терапії, збільшенні доступу до державної програми з профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів для людей які вживають наркотики. Також присутні почують аргументацію, чому фокус медіа має бути спрямовано на реформування репресивної наркополітики України та декриміналізацію людей які вживають наркотики. Це буде показано на прикладі найкращих регіональних практик щодо взаємодії між державними і недержавними організаціями, які надають допомогу людям із наркозалежністю. 

У програмі заходу буде розглянуто українську та світову наркосцени, обговорено особливості наркополітики нашої держави та проблеми, що потребують негайного вирішення; експерти/тки проаналізують методи реабілітації хворих, зокрема ефективність замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), презентують профілактичну роботу громадських організацій та державних структур у зниженні рівня зловживання наркотиками та проблем пов’язаних з наркоспоживанням тощо. 

У цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти/тки з МБФ “Альянс громадського здоров’я”, БО “Меридіан”, БО “Світло Надії” та медіа-спільноти.

Участь у пресвізиті безкоштовна! Щоб стати учасником/цею заходу, необхідно зареєструватися за посиланням до 18:00 21 серпня (п’ятниця). Кількість місць обмежена! https://forms.gle/fwNiPvGbYunNAFdH7 Організатори підтвердять вашу участь завчасно та відшкодують витрати на проїзд. 

Після завершення заходу учасникам/цям буде запропоновано взяти участь у конкурсі з журналістської майстерності (https://bit.ly/2Zs4CVv ), найкращі роботи відзначать грошовою винагородою.

УВАГА! Наявність робіт на тематику наркозалежності чи наркополітики буде перевагою при відборі кандидатів/ок. На момент оголошення результатів відбору додатково враховуватимуться епідемічні показники захворюваності на COVID-19 на рівні районів та міст обласного значення. 

Під час візиту редактори та журналісти зобов’язуються дотримуватися норм соціального дистанціювання (носити захисну маску та користуватися санітайзерами тощо). 

За додатковою інформацією звертайтеся до Наталії Кравчук (e-mail [email protected] ). 

Пресвізит відбувається в рамках проєктів “Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання для ефективної відповіді на епідемію ВІЛ” (PITCH) і “Прискорення прогресу у зменшенні туберкульозу та ВІЛ-інфекції шляхом надання універсального доступу до своєчасної та якісної діагностики й лікування туберкульозу, розширення доказово обґрунтованої профілактики, діагностики й лікування ВІЛ-інфекції, створення життєздатних і стабільних систем охорони здоров’я” (реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.