bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open Call проєкту «Дуже Цифрові Резиденції»
23.07.2020

20 липня 2020 року стартував прийом заявок на «Дуже Цифрові Резиденції» — мистецькі практики у сфері сканування культурної спадщини, цифрової скульптури та медіаарту в Одесі та Харкові.

Фокус резиденцій - на переосмисленні культурної спадщини Одеси та Харкова через нові медіа та цифрове виробництво. Результатом стануть міждисциплінарні виставки проєктів резидентів, де будуть представлені зацифровані об’єкти, скульптури з нових матеріалів, інноваційні медійні та архітектурні інсталяції. Виставки будуть розміщені як реальна експозиція у вуличних та дворових просторах, а відвідувачі зможуть їх переглядати у форматі онлайн-трансляції.

Участь в резиденціях безкоштовна.

Резиденції об’єднані  темою переосмислення культурної спадщини, але для кожного міста обрано окремий інструмент взаємодії.

Одеса

Дати резиденцій: 31 липня 2020 – 10 вересня 2020

Резиденція шукає 15 учасників, віком від 20 до 45 років, з фахом у сферах скульптури, архітектури, мистецтва, 3D моделювання, сканування, образотворчого мистецтва, роботи з ЧПУ станками, фрезерами, 3D принтерами.

Пріорітет при відборі заявок буде відданий тим, хто має середній та високий рівень користування програмами 3D моделювання та скульптингу. Або: є досвід роботи з цифровим виробництвом (3д принтер, фрезер, інші ЧПУ). Або: є навички роботи з литтєвими формами, плюс, якщо з епоксидними смолами.

Кураторська команда в Одесі:

Головний куратор - Бойцов Федір

Куратор з 3D-моделювання - Алік Кадум

Куратор з виробництва - Дмитро Докунов

Куратор зі скульптури - Аркадій Маршак

Майстерні: Арт-простір SiniY Crab

 

Харків

Дати резиденцій: 14 серпня 2020 – 1 вересня 2020

Резиденція шукатиме 12 учасників, віком від 20 до 45 років, з фахом у сфері медіатехнологій, відеомаппінгу, виробництві 3D анімацій, моделей, дизайну, графічного дизайну, архітектури та IT технологій.

Пріорітет при відборі заявок буде відданий тим, в кого є середній досвід роботи у мистецтві з новими медіа, VJ, медіаартом, VRAR, 3д моделюванням, 3д анімацією. Або: середній досвід роботи в живописі, графіті, стінописах, сучасному візуальному мистецтві, графічному дизайні, візуалізаціях, 2D анімації. Плюс, якщо учасник має досвід роботи з цифровими стратегіями у маркетингу, мистецтві та інноваційному менеджменті та цифровому сторітелінгу, культурології.

Кураторська команда в Харкові:

КураторВлас Бєлов

Куратор: Роман Мінін

Куратор: Роман Борозенцев

Майстерні: Fablab KHNUE, Minin Art Hub

Нагадуємо, що участь в резиденціях безкоштовна.

Форма заявки на участь в «Дуже Цифрових Резиденціях» за посиланням:

http://vdr.pixelatedrealities.org/o

Заявки приймаються до 29 липня 2020.

Мета проєкту - розвиток митців у сфері цифрового виробництва та медіаарту задля переосмислення культурної спадщини Одеси та Харкова, стимуляції й перезапуску процесів реставрації та реконструкції історичного центру міст.

Проєкт організований ГО Pixelated Realities (Одеса) у партнерстві з Gwara Media (Харків) за підтримки Українського культурного фонду.

Більш детальна інформація про проект:

https://www.notion.so/1765db0dbee8441da85a666cba332ef9

Контакти:

Яна Бойцова - головна координаторка в Одесі
[email protected]
+380938568029

Pixelated Realities – громадська організація, метою якої є просування цифрових методів збереження культурної спадщини, зокрема 3D-сканування, цифрового виробництва, віртуальної та доповненої реальності для реставрації, реконструкції та проєктування в історичній забудові.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Проект підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

сайт: ucf.in.ua

facebook: https://www.facebook.com/ucf.ua/

Контакти

  • Яна Бойцова - головна координаторка в Одесі [email protected] +380938568029

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.