bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання в рамках проєкту «Добрі практики юристів для правосуддя в інтересах дитини в Україні»
06.07.2020

Проєкт спрямовано на посилення потенціалу суддів, адвокатів, прокурорів та юристів громадських організацій і соціальних служб у професійній діяльності в сфері прав дитини та на розробку інноваційних практик застосування міжнародних стандартів прав людини при здійсненні правосуддя в інтересах дитини.

Усі зацікавлені взяти участь у проєкті зможуть з 15 липня по 20 серпня 2020 року пройти дистанцій курс «Міжнародні стандарти в сфері захисту прав дитини» на платформі дистанційного навчання Міжнародної мережі домів прав людини. Курс передбачає 120 годин навчальних занять, із них 10 годин – контактних занять та 110 годин – самостійної роботи.

Якщо Ви бажаєте взяти участь у проєкті, просимо до 12 липня 2020 року заповнити форму заявки

У наступних заходах проєкту, за результатами конкурсу, зможуть взяти участь 15 мотивованих випускників курсу. Основними критеріями конкурсу будуть:

  • результати тестування по проходженні дистанційного курсу Міжнародні стандарти в сфері захисту прав дитини»;
  • наявність обґрунтованих інноваційних правових ініціатив для імплементації у практику здійснення правосуддя в інтересах дитини в Україні; 
  • представленість у групі для участі у подальших заходах проєкту різних професійних позицій (судді, адвокати, прокурори, юристи соціальних служб та громадських організацій);
  • орієнтовно рівна кількість жінок та чоловіків у групі проєкту.

Творча група із 15 фахівців візьме участь у наступних заходах[1]:

Серпень – грудень 2020 року

Два семінари (по 2 та по 3 дні) на базі Освітнього дому прав людини (Чернігів) та Бахмацького районного суду (Чернігівська область). Участь у семінарах передбачатиме застосування теоретичних знань, отриманих під час дистанційного навчання, на практиці. Разом з польськими та українськими тренерами група працюватиме над варіантами застосування стандартів прав людини  в конкретних практичних ситуаціях, зокрема, з використанням прецедентної практики Європейського суду з прав людини. Ці заходи також гратимуть роль творчих майданчиків для розробки, опису та обґрунтування інноваційних практик застосування міжнародних стандартів прав людини при здійсненні правосуддя в інтересах дитини. 

Листопад 2020 року

Навчальний візит (5 днів) до Польщі під час якого учасники(-ці) зможуть ознайомитись з польською моделлю системи правосуддя щодо дітей, які мають конфлікт з законом, відвідуючи сімейні суди та інші національні органи, що працюють в інтересах дитини. Зустрічі з польськими адвокатами і суддями дозволять обмінятися досвідом з практичною метою застосування працюючих практик правосуддя в інтересах дитини.       

Грудень 2020 року

Підсумковий захід проєкту, що дозволить представити його результати для юристів –  практиків, науковців, державних органів, соціальних служб та громадських організацій, які працюють в інтересах дітей в Україні.

В межах проєкту також відбудуться публічні просвітницькі заходи у формі відкритих вебінарів. А опис розроблених учасниками(-цями) найкращих практик будуть видані в електронній та друкованій версіях.

Проєкт є продовженням довгострокової ініціативи громадської організації MART по роботі в інтересах дітей у конфлікті з законом, і здійснюється у співпраці з Гельсінським Фондом з прав людини (Варшава) та Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки програми RITA (Польща) та Фонду Домів Прав Людини (Осло).

Чекаємо на заповнені форму заявки до 12 липня 2020 року.


[1] Очні заходи в межах проєкту відбуватимуться з дотриманням усіх норм карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 і що існуватимуть на час проведення цих заходів.

 

Контакти

  • Якщо у Вас є запитання
  • звертаєтеся будь ласка за контактами: Email: [email protected] Телефон: 050-383-33-42 Керівник проекту: Руслана Бурова Будемо раді співпраці!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.