bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?»
08.06.2020

16 вересня 2019 року Facebook видалив 168 акаунтів, 149 сторінок і 79 груп у своєму українському сегменті. Майже 4,2 млн FB-акаунтів були підписані щонайменше на одну з видалених сторінок. Серед таких були Znaj.ua, Politeka.net — медійні сторінки із найбільшою кількістю підписників в українському Facebook. Це черговий доказ того, що ми оточені безліччю «фейкових новин», ботів, тролів, сумнівних веб-сайтів та груп у соцмережах, які намагаються нами маніпулювати. Чимало з них пов’язані з кремлівськими впливами.

Коли: 15-20 червня 2020 р. (по 3 години на день)

Де: платформа Zoom

Онлайн-тренінг буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Тренери:

  • Роберт ван дер Ноордаа, нідерландський журналіст, один із авторів дослідження про роботу російської «Фабрики тролів».
  • Давід Стулік, cтарший аналітик центру безпекової політики “Європейські цінності” (Прага)
  • Олена Чуранова, журналістка та фактчекерка у StopFake.
  • Роман Осадчук, експерт DFRLab, один із авторів дослідження діяльності агенції Pragmatico, що керувала FB-сторінками сайтів Znaj.ua, Politeka, Hyser та інших.
  • Максим Скубенко, лідер проєкту VoxCheck від VoxUkraine.
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки DSS380/ГО «Інтерньюз-Україна».

Участь у тренінгу безкоштовна, але за попередньої реєстрації. Відбір учасників проходить на конкурсній основі — за змістом надісланих заявок.

Дедлайн: заповніть, будь ласка, реєстраційну форму до середи, 10 червня 2020 року, 17:00.

Якщо Ви будете брати участь у всіх днях онлайн тренінгу, Ви маєте можливість взяти участь у поглибленому онлайн тренінгу “Антибот”, який відбудеться одразу на наступному тижні, з 22-го по 27-ме червня 2020 р.

Пріоритет надаватиметься:

  1. журналістам,
  2. викладачам факультетів журналістики,
  3. заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу і викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою у майбутньому.

За детальною інформацією: Ганна Дьомочка, [email protected], 099 067 73 75.

Захід реалізується в рамках проєкту «Розповсюдження українського досвіду протистояння гібридним загрозам», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Подія також відбувається під егідою ініціативи «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.