bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розшукуються координатори та координаторки волонтерських програм
12.05.2020

Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» за підтримки ПРООН оголошує конкурсний відбір координаторів та координаторок волонтерських програм з Донецької та Луганської областей.

До чого ми прагнемо? До поширення культури волонтерства серед молоді сходу України, а також формування професійного підходу до роботи з волонтерами.

Як ми плануємо цього досягти? Через підготовку та супровід координаторів, які започаткують молодіжні волонтерські програми на базі своїх організацій, створюватимуть та підтримуватимуть ініціативи, забезпечать належний супровід та сталість діяльності волонтерів у своїх громадах.

У межах діяльності координаторів волонтерських програм передбачається:

1. Участь відібраних на конкурсній основі учасників та учасниць у навчанні координаторів волонтерських програм (кінець червня, 2020)
2. Створення навченими координаторами волонтерських програм та залучення до них волонтерів (з липня, 2020)
3. Розробка координаторами спільно з волонтерами ініціатив у своїх громадах; відбір найкращих ініціатив з метою отримання фінансової підтримки з боку ПРООН для забезпечення успішної реалізації на місцях (липень - листопад, 2020)
4. Участь координаторів у навчальних супервізіях (очних та онлайн) з метою обговорення успіхів та перешкод в організації волонтерських програм, отримання додаткових інструментів ефективного менедженту волонтерів (листопад, 2020 - січень, 2021)
5. Участь координаторів та найактивніших волонтерів у фінальному форумі щодо результатів реалізації волонтерських програм у громадах Донецької та Луганської областей (березень, 2021)

До участі у конкурсі запрошуються представники:
- молодіжних центрів,
- громадських організації та благодійних фондів, які працюють з молоддю,
- вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації,
- регіональних центрів/бюро з безоплатної правової допомоги,
- центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Географія реалізації проекту:
20 громад Донецької області: Добропілля (Білицьке, Білозерське), Дружківка, Покровськ, Мирноград, Слов`янськ, Сіверська ОТГ, Соледарська ОТГ, Новгородське, Світлодарськ, Мангушський р-н, майбутня Волноваська ОТГ, Ольгинка, Очеретине, Вугледарська ОТГ, майбутня Сартанська ОТГ, Великоновосілківський р-н, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Краматорськ, Маріуполь

19 громад Луганської області: Лозно-Олександрівська ОТГ, Привільська ОТГ, Троїцька ОТГ, Нижньодуванська ОТГ, Біловодська ОТГ, Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна, Красноріченська ОТГ, Мілове, Станиця Луганська, Широкий, Красна Талівка, Новоайдар, Золоте, Гірське, Щастя, Трьохізбенка

Головними критеріями відбору, окрім регіонального, буде:
- мотивація до участі та подальшій організації діяльності волонтерів на місцях;
- обгрунтування предендетом (кою) актуальності започаткування чи посилення волонтерських ініціатив у його/її громаді;
- розуміння потреб громади, які можуть бути вирішення шляхом реалізації волонтерських ініціатив.

Отож, якщо Ви відповідаєте вище зазначеним критеріям, заповніть форму для участі у конкурсному відборі координаторів за посиланням:
https://forms.gle/jeip5MP6JPzfFfW58

Кінцевий термін подання заявок - 10 червня.

Ми чекаємо саме на вас!:) Успіхів!

– – – –
*Проєкт «Менеджмент волонтерських програм: професійний підхід до мобілізації внутрішніх ресурсів громади» впроваджується Всеукраїнським громадським центром “Волонтер” за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

  • https://www.facebook.com/aupcvolunteer/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.