bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінар «Школи після карантину: виживати чи розвиватися»
20.04.2020

Коронавірусний карантин показав, що сучасна освітня система повинна бути гнучкою, готовою до оперативної трансформації, ефективного менеджменту та кризових рішень. Багато бюджетних видатків міст і селищ довелося перепланувати на протидію епідемії, тож очевидно, що після завершення карантину інші галузі будуть відчувати брак підтримки тих чи інших напрямків. Відчують зміни й освітні заклади.

Як безболісно продовжити свою роботу закладам освіти після карантину і водночас не відмовитися від розвитку й впровадження інновацій - ці питання стануть темою вебінару “Школи після карантину: виживати чи розвиватися”, що відбудеться 23 квітня

Щорічно освітня галузь з державного бюджету отримує фінансування менше, ніж заплановано. Понад 40% видаткової частини бюджету громад використовується для забезпечення надання освітніх послуг. Видатки на загальну середню освіту займають найбільшу частину видатків зведеного «освітнього» бюджету та становлять 42.4-47.4%. За даними Мінфіну у сфері освіти розподіл отриманих від держави коштів у багатьох випадках є малоефективним. Як школі почати залучати фінансування з різних джерел? Як правильно та ефективно застосувати механізм фінансової автономії для кожної конкретної школи? Що має змінитися в управлінні школою, щоби учні отримували освітні послуги високої якості, а вчителі з радістю розкривали свої педагогічні таланти? Про це та інше поговоримо під час вебінару”, - говорить спікерка вебінару, очільниця Кіровоградської обласної організації ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення”, аналітикиня, експертка з питань автономії освітніх закладів Алла Волошина.

Тема розмови буде цікава як освітянам чи менеджерам освітніх управлінь чи закладів, так і батькам школярів.

Тривалість - 16.00-17.00.

Вебінар відбудеться у форматі ZOOM-конференції, посилання на яку ви отримаєте після реєстрації за цією формою:https://forms.gle/nEqahR6pr95dyeXA9

Нині КОО ВГО “АССН” надає консультативну та організаційну підтримку громадам Кіровоградщини в питаннях автономізації закладів, створення наглядових (піклувальних) рад.

Більше про КОО ВГО “АССН” читайте на офіційному сайті:http://samoorg.kr.ua/

Вебінар проводиться в межах проєкту «Реформа освіти під громадським контролем». Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці проєкту, який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії.

 

Контакти

  • Сторінка організації у Facebook: https://www.facebook.com/samoorg.krop/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.