bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа громадської активності задля безпеки і згуртованості громад
16.04.2020

Набір учасників та учасниць на навчальну Програму для тренерів «Школа громадської активності задля безпеки і згуртованості громад».

Метою Програми є підсилення спроможності Робочих груп із громадської безпеки і соціальної згуртованості (далі – Робочих груп), які активно діють у партнерських громадах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (далі – UN RPP). Очікується, що відібрані учасники та учасниці, які успішно пройдуть навчання (тренінг для тренерів), проведуть локальні тренінги та профасилітують запровадження місцевих ініціатив і будуть активно долучатися до мобілізаційних активностей Робочих груп і в майбутньому.

Хто є потенційними учасниками/учасницями програми?

  1. Мешканки та мешканці партнерських громад UN RPP, які мають певний досвід тренерської діяльності та бажають розвинути свої компетенції у напрямі проведення локальних тренінгів із громадського активізму та проєктного менеджменту з акцентом на громадську безпеку та соціальну згуртованість.
  2. Потенційні учасники/учасниці, вмотивовані для здійснення тренерської роботи від імені та за підтримки Робочої групи.
  3. Потенційні учасники/учасниці, що мають підтримку установ, які вони представляють (громадські організації, соціальні служби, бібліотеки, комунальні установи, надавачі безпекових послуг), в організації та проведенні локальних тренінгів та впровадженні місцевих ініціатив.

Цільові громади Донецької області: Авдіївка, Великоновосілківський р-н, майбутня Волноваська ОТГ, Вугледарська ОТГ, майбутня Добропільська ОТГ, майбутня Дружківська ОТГ, Красногорівка/Мар’їнка, Мангушський р-н, Мирноград, Новгородське, Покровськ, майбутня Сартанська ОТГ, Світлодарськ, Сіверська ОТГ, Слов`янськ, Соледарська ОТГ.

Цільові громади Запорізької області: Бердянськ, громади Бердянського р-ну, Кирилівська ОТГ, Мелітополь, громади Мелітопольського р-ну (Новенська ОТГ, Семенівська ОТГ), Приазовська ОТГ, Приморська ОТГ, Якимівська ОТГ.

Цільові громади Луганської області: Біловодська ОТГ, Золоте, Красноріченське, Кремінна, Лисичанськ, Лозно-Олександрівська ОТГ, Мілове, Нижньодуванська ОТГ, Новоайдар, Попасна, Привільська ОТГ, Сєвєродонецьк, Станиця Луганська, Троїцька ОТГ, Трьохізбенка, Щастя.

Програма триватиме з 20 квітня по 15 листопада 2020 року і включатиме базовий навчальний тренінг/вебінар, а також інтерактиви з обміну досвідом, супервізійну консультативну підтримку та практичну роботу учасників/учасниць у громадах з проведення тренінгів, напрацювання і реалізації ідей, місцевих ініціатив, проєктів за участі представників громадськості.

Завдяки реалізації Програми її учасники/учасниці підвищать свою обізнаність у питаннях проведення тренінгів, висунення та реалізації громадських ініціатив, управління проєктами у сфері громадської безпеки і згуртованості громади, оптимізації командної роботи, питань ґендерної рівності.

Також учасники/учасниці навчання на основі отриманих знань за супервізійної підтримки консультантів Програми здійснять у своїх громадах діяльність з генерації ідей, висунення міні-ініціатив та складання проєктних заявок у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості. Напрацьовані проєкти/міні-ініціативи бути подані на конкурсній основі для подальшої практичної реалізації у громадах за фінансової підтримки UN RPP.

Дизайн Програми*

Назва етапу

Терміни

1.

Відбір учасників Програми

До 10 травня 2020 р.

2.

Базовий навчальний тренінг/вебінар із розвитку тренерських компетенцій (основний блок навчання).

З 18 по 29 травня 2020 р.

4.

Практична діяльність учасників/учасниць програми у своїх громадах щодо висунення міні-ініціатив, їх оформлення для подачі на конкурс – за супервізійної підтримки консультантів Програми. Проведення локальних тренінгів у громадах (офлайн- та онлайн-формати).

З 1 червня по 24 липня 2020 р.

5.

Інтерактив «Обмін кращими практиками фасилітації місцевих ініціатив» (обмін досвідом тренерської роботи у громаді, презентація учасниками/учасницями Програми напрацьованих місцевих міні-ініціатив, їх удосконалення, оформлення заявок для подачі на конкурс).

З 27 по 31 липня 2020 р.

6.

Відбір поданих на конкурс міні-ініціатив для фінансування і реалізації у місцевих громадах із залученням Робочих груп.

З 15 липня по 14 серпня 2020 р.

7.

Практична діяльність учасників/учасниць Програми у своїх громадах щодо реалізації міні-ініціатив, які були обрані для фінансування – за супервізійної підтримки консультантів Програми.

З 20 липня по 15 листопада 2020 р.

* Дизайн Програми може бути скоригований в залежності від обмежень через карантинні заходи в Україні.

 

Витрати на проїзд, проживання, харчування (для відвідування офлайн-заходів за Програмою) відшкодовуються організаторами заходу.

За умови продовження карантину Програма реалізовуватиметься дистанційно: у форматі вебінарів і онлайн-консультацій.

Для участі у конкурсі необхідно до 4 травня 2020 року заповнити анкету за посиланням.

Обрані учасники та учасниці отримають на електронну пошту усі деталі щодо участі у навчальній Програмі та можливі зміни (пов’язані з карантином) у дизайні програми.

Завдання реалізовується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Вдячні за співпрацю,

команда Програми для тренерів

«Школа громадської активності задля безпеки і згуртованості громад».

[email protected]

+380 50 544 6073, +380 96 429 3340


Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.