bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито реєстрацію на другий вебінар серії «Свобода слова в умовах збройного конфлікту»
27.02.2020

Міжнародна правозахисна організація Freedom House у співпраці з ГО «Платформа прав людини» відкриває реєстрацію на другий безкоштовний вебінар серії «Свобода слова в умовах збройного конфлікту: Огляд практики Європейського суду з прав людини».

Вебінари присвячені тому, як шукати баланс між правом на свободу вираження поглядів та потребою у захисті національних інтересів і територіальної цілісності на основі аналізу рішень національних судів та їхньої оцінки Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) на предмет порушення статті 10 Європейської конвенції з прав людини.  

Серія вебінарів базується на обговоренні матеріалів з тематичного посібника, підготовленого експертами “Платформи прав людини” та презентованого у листопаді 2019 року. 

Наступні вебінари проходитимуть 6 березня та 20 березня 2019 з 14:00 до 15:30.

Лектори: провідні адвокати ГО “Платформа прав людини” Людмила Опришко та Олександр Бурмагін.

Для участі у наступному вебінарі  потрібно обов’язково зареєструватися за посиланням до 4 березня. 

Для усіх зареєстрованих учасників буде також доступний запис першого вебінару — навіть якщо ви не змогли взяти у ньому участь. 

Другий вебінар. 6 березня 2020, 14.00 – 15.30

Справа “Стомахін проти Росії (Stomakhin v. Russia, заява № 52273/07)

 Ця справа про журналіста та активіста, який був власником та редактором незалежного видання “Радикальна політика” з 2000 до 2004 року, присвячена, в основному, тогочасним подіям у Чеченській республіці. У 2006 році суд м. Москва визнав Стомахіна винним у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності, в діях, спрямованих на розпалювання ненависті та ворожнечі, а також у приниженні гідності групи осіб за ознаками раси, походження, відношення до релігії або належності до певної соціальної групи. Під час другого вебінару ви дізнаєтесь, яким чином судді ЄСПЛ визначали пропорційність покарання, а також чому ця справа має окремі висновки суддів, які не погоджуються з обґрунтуванням такого рішення.

Третій вебінар. 20 березня 2020, 14.00 – 15.30

Справа “Фатуллаєв проти Азербайджану” (Fatullayev v. Azerbaijan, заява № 40984/07)

 Справа стосувалася кримінальної справи проти засновника та головного редактора газет “Реальний Азербайджан”, які виходили азербайджанською та російською мовами. У 2005 році Заявник, як журналіст, відвідав район Нагірного Карабаху, а також інші місця, які знаходились під контролем вірменських збройних сил, після чого опублікував матеріал “Карабаський щоденник”. У публікації йшлося й про події Ходжалинської трагедії 26 лютого 1992 року. Зокрема, журналіст висвітлив інформацію, яка могла бути сприйнята як така, що суперечать загальноприйнятій версії подій у Ходжалах. Під час третього вебінару ви дізнаєтесь, чи захищає стаття 10 Конвенції право на пошук історичної правди. 

Зверніть увагу, якщо ви не зможете взяти участь у одному з вебінарів під час його проведення, то всім, хто попередньо зареєструється і залишить свою електронну адресу, ми надішлемо усі записи, проте ви втратите можливість поставити запитання лекторам.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.