bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Залучення громади до системи раннього реагування на випадки домашнього насильства»
04.02.2020

Рада жінок Донеччини запрошує на тренінги «Залучення громади до системи раннього реагування на випадки домашнього насильства» для активістів громадських організацій з Харківської, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Що може зробити одна людина? Багато що, якщо мова йде про протидію домашньому насильству. Небайдужа людина може стати першою, найважливішою ланкою в ланцюзі людей, організацій та структур, які допоможуть постраждалим почати життя без насильства.

Що може зробити така небайдужа людина? Перш за все, зрозуміти, що її знайомий / знайома страждає від домашнього насильства, поговорити, підтримати. Також він або вона може поділитися контактами структур і організацій, які допомагають постраждалим від домашнього насильства, розповісти, куди і до кого звертатися і що робити.

Якщо ви відчуваєте, що саме ви - та сама небайдужа людина, і не можете стояти осторонь, спостерігаючи випадки домашнього насильства у сусідів, колег, друзів, знайомих і незнайомих, у нас є пропозиція. За підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine ГО “Рада жінок Донеччини” запускає нову серію тренінгів для громадських активістів, які хочуть дізнатися, як реагувати на випадки домашнього насильства.


Взявши участь в цьому 5-ти денному тренінгу, Ви дізнаєтеся:
- як зрозуміти, що дівчина / сусідка / знайома зазнає домашнього насильства.
- що робити, якщо Ви стали свідком насильства?
- як забезпечити власну безпеку під час реагування на випадки домашнього насильства.
- про що варто запитати постраждалу, а які питання не можна ставити ні в якому разі.
- як законодавство захищає права потерпілих від домашнього насильства?
- як державні структури повинні реагувати на домашнє насильство?
- як враховувати право потерпілих самостійно приймати рішення.
- як спілкуватися з іншими сусідами / друзями і як взаємодіяти з близьким колом, який проти того, щоб ви «втручаєтеся в чужі справи».
- де і як шукати однодумців?

Для участі у тренінгу, будь ласка, заповніть анкету за посиланням.

З будь-яких питань можете звертатися до представниці Ради жінок Донеччини Вероніки Бородуліної за електронною адресою [email protected] та за телефоном +380684850569.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.