bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний тур в Естонію для керівників ЦПМСД Харківської області
03.02.2020

Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» запрошує керівників та завідувачів великих амбулаторій ЦПМСД Харківської області взяти участь в навчальному турі в Естонію.

Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» запрошує головних лікарів, директорів або їх заступників, завідувачів великих амбулаторій ( 7 +лікарів) центрів первинної медичної допомоги Харківської області взяти участь у навчальному турі до міст Таллінн та Тарту (Естонія), який відбудеться з 2 по 7 березня 2020 року. Дедлайн реєстрації:  7.02.2020.

 “Система охорони здоров’я Естонії має однакову з Україною «стартову точку» - система Семашко, але на відміну від України Естонія взяла курс на жорстку децентралізацію, внаслідок чого автономна практика сімейного лікаря стала тут найпоширенішою формою роботи сімейного лікаря, також в Естонії дуже потужна діджіталізація медицини”, - відмічає тренер проєкту, координатор навчальної групи Михайло Довгопол.

За його словами, під час поїздки учасники матимуть нагоду відвідати групову практику сімейного лікаря в Таллінні: поспостерігати за роботою лікарів та медсестер, ознайомитись з системою менеджменту практики, її структурою, обговорити нагальні питання управління та лікування в процесі дискусії з лікарями та медсестрами. 

Матимемо нагоду наступного дня обговорити систему управління якістю медичних послуг. З командою професорів Університету Тарту попрацюємо над питаннями управління здоров’ям пацієнтів: превенція, робота з групами ризику тощо. Обговоримо роль та внесок лікарських професійних організацій з діючими членами Естонської Асоціації Сімейної Медицини”, - додає Довгопол.

Умови участі: 

  • активна участь закладу в проекті «Ефективна первинна медицина в громаді» (до участі в конкурсі допускаються виключно ЦПМСД Харківської області, представники яких взяли участь в не менш як 4 з 6 модулів програми управлінського навчання та зробили хоча б одне домашнє завдання);

  • в закладі вже є успішно впроваджені ініціативи в рамках реалізації стратегії;

  • також вітається обізнаність про систему охорони здоров’я в Естонії та чітке розуміння моментів, які можна вивчити там під час поїздки.

Володіння англійською мовою не є необхідним, але можливість розуміти розмовну англійську також вітається.

Проект покриває витрати учасників на переліт Київ-Таллінн та назад, трансфер Таллінн-Тарту і в зворотний бік, проживання в готелі.

До уваги конкурсантів: Естонія належить до країн Шенгенської зони, відповідно для громадян України можлива безвізова поїздка туди, але тільки за наявності біометричного паспорту. Проект не несе відповідальність за отримання учасником шенгенської візи при відсутності біометричного паспорту.

Для подачі заявки на участь в навчальному турі, необхідно заповнити реєстраційну форму

Докладніше про відбір учасників та програму візиту тут

Довідково. Проект “Ефективна первинна медицина в громаді”  реалізується в рамках програми ЄС “Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини” та фінансується Європейським Союзом.

Проект реалізується Харківською обласною радою у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області, ГО “Агенція змін “Перспектива” та ГС “Українсько-Німецька Медична Асоціація”. 

Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні грантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.