bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дистанційний курс «Суди і ЗМІ»
18.10.2019

Онлайн-курс розрахований на журналістів та редакторів, блогерів, медійних та громадських активістів і має на меті посилення знань і навичок висвітлення судової тематики. Зокрема, йтиметься про судову систему та реформу, а також можливості і обов’язки журналістів у цій сфері.

В Україні наразі триває масштабна реформа судочинства. За цей час відбувся перехід до триланкової системи судів, сформовано новий Верховний Суд. А у вересні розпочав роботу Вищий антикорупційний суд, який розглядатиме справи топ-корупції. Крім того, наразі суди слухають чимало резонансних справ, у яких фігурують політики та посадовці а суми завданих збитків сягають десятків мільйонів доларів.

Саме тому журналістам і громадським активістам важливо мати базові і актуальні знання про суди та суддів. І саме від якості їхньої роботи залежатиме обізнаність суспільства про реформування та роботу судової системи.

Зокрема, учасники курсу отримають знання про:

  • Структуру судової системи України;

  • Види рішень судів та набуття ними чинності;

  • Захист журналістських джерел;

  • Доступ до судових засідань та судових матеріалів;

  • Право на справедливий судовий розгляд;

  • Презумпцію невинуватості;

  • Поширення інформації про суди та суддів

  • Практику Європейського суду з прав людини;

Формат навчання:

Онлайн-навчання відбуватиметься на сайті дистанційних курсів Центру демократії та верховенства права (http://www.mli.org.ua/).

Протягом кількох тижнів слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовлені експертами Центру демократії та верховенства права. Матеріали з’являтимуться в навчальному модулі 1-2 рази на тиждень. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з темами, які їх зацікавлять. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль, слухачі також зможуть ставити кураторам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем.

Контроль знань відбуватиметься за допомогою фінального тесту, питання якого базуватимуться лише на обов’язкових матеріалах. Після успішного складання тесту, учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу «Суди і ЗМІ».

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, заповніть, будь ласка, онлайн-анкету: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQXzQPHZ6io3JQidryKz1S1SyEerEIONSA0dThhcoYIPFBlw/viewform

Звертаємо вашу увагу, що заповнити анкету потрібно за один сеанс, оскільки відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування. 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкети приймаються до 1 листопада 2019 року (включно).

Про результат розгляду анкети ми повідомимо не пізніше 5 листопада 2019 року.

По додаткову інформацію щодо участі у дистанційному курсі звертайтеся на електронну адресу [email protected].

Проведення цього курсу стало можливим завдяки фінансовій підтримці Швеції

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.