bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

STEM Хакатон для вчителів
16.09.2019

 

Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», CSR Ukraine та  Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine запрошують вчителів STEM-предметів взяти участь у Хакатоні «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи».

29 вересня - 1 жовтня в Одесі пройде Хакатон для вчителів STEM 4-х регіонів України: Одеська, Херсонська, Миколаївська, Кіровоградська. Головна мета заходу - це допомога вчителям розробити проекти для збільшення кількості дівчат в STEM. На сьогодні в STEM працюють тільки 23% дівчат, і за дослідженнями Майкрософту здебільшого інтерес у дівчат до STEM-предметів втрачається у школі. STEM предмети - це фізика, астрономія, хімія, математика, інформатика, біологія, технології, робототехніка, географія та економіка.
Під час Хакатону вчителі отримають:
• досвід неформальної освіти;
• дізнаються від новаторів-освітян про те, як вони змінили підходи до викладання STEM-предметів;
• опанують методи для підвищення інтересу учнівської молоді до STEM за допомогою дизайн-мислення;
• набудуть практичний досвід роботи в групах щодо розробки проектів та методик, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів.

Протягом 2018-2019 Центр “Розвиток КСВ” і Фонд ООН у галузі народонаселення вже організували 4 хакатони для вчителів. Одеський - 5-тий. Серед результатів хакатонів - розробка портерної галереї жінок-науковиць (до цього в класах висіли тільки портрети чоловіків), розробка гендерно-чутливого STEM-уроку, розробка аудиту для STEM-уроків та інші.
Для участі необхідно до 15 вересня заповнити анкету www.bit.ly/ODESTEM, де вказати свою мотивацію. Відібраним учасникам на вказану під час реєстрації пошту буде надіслано лист-запрошення на хакатон.

Участь у заході безкоштовна. Організатори покривають всі витрати, в тому числі проїзд та проживання до Одеси.
З будь-яких питань щодо участі, звертайтесь за телефоном (044) 292-02-48. З додатковою інформацією можна ознайомитися за посиланням: www.bit.ly/odestemhack

Контакти

  • +380953134448 - Юлія

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.