bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг-практикум для представниць та представників правозахисних організацій
19.08.2019

Благодійна організація «Благодійний фонд «Надія та Довіра» в партнерстві з Всеукраїнським об’єднанням наркозалежних жінок «ВОНА» з запрошує взяти участь в конкурсі на триденний тренінг-практикум, який відбудеться 28-30 серпня в м. Київ. Захід проходить за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я».

До конкурсу на участь у тренінгу-пратикумі запрошуються представниці та представники організацій, які працюють в сфері протидії стигмі та дискримінації, та представниці жіночих правозахисних організацій, які надають допомогу:

-          жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах;

-          жінкам, які потерпають від домашнього та гендерно обумовленого насильства.

Завдання заходу:

1)      Підвищити видимість спільноти жінок, які живуть з наркозалежністю, в Україні.

2)      Надати практичну інформацію про стан жінок, які живуть з наркозалежністю (ЖЖН) в Україні, бар’єри доступу таких жінок до базових громадянських прав та прав людини.

3)      Знизити рівень стигми до жінок, які живуть з наркозалежністю, з боку жіночих правозахисних організацій.

4)      Розробити шляхи взаємодії з регіональними та національними організаціями з питань зниження стигми та дискримінації стосовно ЖЖН.

5)      Знизити бар’єри доступу ЖЖН до медичних, соціальних та юридичних послуг, а також до програм зменшення шкоди, в тому числі - до програми замісної підтримувальної терапії.

Для участі в конкурсі заповніть, будь ласка, анкету за посиланням https://forms.gle/nBzxFhRWMZDmjF8a6

Заповнені анкети приймаються до 21 серпня включно.

Учасниці та учасники, відібрані для участі в тренінгу, будуть поінформовані про місце проведення заходу 22 серпня.

Організатори відшкодовують вартість квитків для проїзду (крім оплати пального для автомобіля, квитків CВ-класу та першого класу потягів Інтерсіті, авіа) та надають проживання в готелі для учасниць та учасників з інших міст України, забезпечують учасниць та учасників харчуванням та кава паузами.

 В рамках проекту Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на ВІЛ - PITCH в Україні БФ «Надія та Довіра» здійснює мобілізацію жінок, які живуть з наркозалежністю (ЖЖН) з метою адвокації прав жінок, в тому числі збереження сексуального здоров’я та репродуктивних прав, підвищення спроможності ініціативних груп ЖЖН та місцевих лідерок для їхньої активної участі в адвокаційних кампаніях, впливу на прийняття рішень, які стосуються здоров’я і прав ЖЖН на місцевих та національному рівнях.

В червні 2018 року була створена ВОНА «Всеукраїнське об’єднання жінок, які живуть з наркозалежністю», як логічне продовження процесів мобілізації ЖЖН, з метою підвищення видимості таких жінок та формування загальнонаціональної стратегії захисту прав. Одним із перших завдань є підвищення спроможності ініціативних груп ЖЖН та місцевих лідерок для їх активної участі в адвокаційних кампаніях, впливу на прийняття рішень, які стосуються здоров’я і прав ЖЖН на місцевих та національному рівнях.

Ми шукаємо партнерів у сфері захисту прав людини, які працюють або готові працювати з  цільовою групою ЖЖН: правозахисні організації широкого профілю, жіночі організації, зокрема, організації, що працюють з питаннями гендерно обумовленого насильства, феміністичні організації.

Контакти

  • Тел.: 0676121544
  • Корнієнко Галина
  • фахівчиня з адвокації Благодійного Фонду “Надія та Довіра”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.