bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Політична школа для представників та представниць ромських громад
15.08.2019

Оголошується набір учасників до «Політичної школи для представників та представниць ромських громад». Дедлайн - 27 серпня 2019 року.

Більше можливостей для навчання та розвитку у розділі «Тренінги»

Оголошується набір учасників до «Політичної школи для представників та представниць ромських громад». До участі запрошуються лідери та діячі ромських громад, а також громадські активісти, що фокусуються на розвиткові та підтримці ромської національної громади.

Навчальна програма курсу побудована за системою модулів та включатиме у себе такі питання:

1. Політична участь та ромська громада.

2. Система органів місцевого самоврядування в Україні, її роль та значення.

3. Основи виборчого процесу.

4. Виборча кампанія.

5. Основи ефективної комунікації із виборцями.

6. Робота депутата місцевої ради.

Перший модуль відбудеться 13-15 вересня 2019 року, другий — у жовтні 2019 року.

Чекаємо на активних та прогресивних лідерів, готових змінювати життя місцевих громад на краще.

Відбір учасників та учасниць відбуватиметься на конкурсній основі. Для участі необхідно заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/RkxjnFqswxc4abpy8 

Дедлайн заповнення анкети - 27 серпня 2019 р.

Організатори покривають витрати на проживання, проїзд та харчування відібраних учасників (-ць) протягом навчальних модулів.

Проект впроваджується МБО Ромський жіночий фонд “Чіріклі” за підтримки Ради Європи.

Довідкова інформація.

З кінця 2015 року в рамках Тематичного плану дій щодо включення ромів та мандрівників Рада Європи розробила тренінги для громадян ромського походження, які мають потенціал виборчих кандидатів на виборах місцевого рівня, задля наближення ромів до місцевих органів, що приймають рішення, та сприяння їх активної участі в місцевій адміністрації.

Перший подібний досвід таких Ромських Політичних Шкіл був впроваджений у Боснії та Герцеговині до муніципальних виборів 2 жовтня 2016 року. Було організовано тренінг для групи ромів, які беруть участь у ініціативних групах програми ROMED2 за підтримки Відділу допомоги у виборах Ради Європи. В результаті цього тренінгу 20 кандидатів ромського етнічного походження виступили кандидатами на виборах, 12 з яких були обрані радами муніципальних рад (10 з тих, кого було обрано, раніше не були кандидатами на місцевих виборах).

У 2017 році Рада Європи у партнерстві з організаціями, які очолюють роми, ініціювала в Португалії та Туреччині відповідну Ромську Політичну Школу, яка продовжилася у 2018 році. Восени 2018 року в Італії була започаткована аналогічна школа навчання. У 2019 році, в рамках наявних фінансових можливостей, Рада Європи підтримує послідовність процесів вже розпочатих процесів та підтримує створення Ромської Політичної Школи в Україні.

Ці школи надають великого значення політичній участі ромських жінок, що відображається як на етапі відбору, так і на складі та експертизі ресурсних команд (наставників, тренерів, громадських діячів, лідерів партій, науковців тощо), які проводять навчання.

Контакти

  • http://www.chirikli.com.ua
  • МБО Ромський жіночий фонд “Чіріклі”
  •  [email protected]
  • координаторка проекту - Олександра

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.