bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар «Encountering the Other: Storytelling and Ethics»
13.08.2019

Семінар в рамках Публічної програми CANactions School:  «Encountering the Other: Storytelling and Ethics».

Сторітелінг є важливою складовою нашого повсякденного життя. Він керує і формує наше розуміння себе, життя, а також досвіду інших, з’єднує простір між людьми і є складовою частиною спільноти. Це спосіб дослідження, створення та поширення знань та метод який допомагає визначати мрії та ідеали, записувати культурні та історичні звіти, виправдовувати політичні дії. 

Рефлексія етики у практиці сторітелінгу може бути зосереджена на контексті відносин між автором та аудиторією. Різноманітні засоби масової інформації, такі як журналістська стаття, етнографічне чи соціальне дослідження, або просто фотографії людей стають артефактами, які можна побачити, прочитати, почути і зрозуміти. Статус документального зображення як доказ відображає прагнення до записаної реальності, доступної до перегляду, та її значення, що має бути поширеним. Автентичність, право, влада та роль інститутів—це все традиційні точки зору, з яких слід розглядати етичні питання. 

Під час семінару буде зміщений фокус у бік практикуючих з іншими в цій сфері. Ця подія є взаємозв’язком між людьми і відображає баланс сил, співпраці або конфлікту, намірів та дій, які здійснюються його учасниками. Ми дослідимо розуміння етики через спільний досвід інших, а також розглянемо роль місця і сенсорних умов у цьому. 

Семінар буде інтерактивним і заснованим на досвіді учасників. Учасники обговорять і проекспериментують з сучасними спільними і сенсорними підходами, а також з методологією діалогу для виробництва знань і уявлень про себе та інших. Буде максимально залучений власний досвід учасників семінару в області етики та пов’язаних концепцій в контексті їх практики та локального контексту. 

КУРАТОР 
Manuel Francisco Sousa—практик і дослідник у сфері документальних і портретних зображень. Має ступінь магістра в галузі дизайну та візуальної культури від Escola Superior de Design, IADE Лісабон, а також другий ступінь магістра з фотожурналістики та документальної фотографії London College of Communication, University of the Arts London.

Наукові інтереси дослідника зосереджені на етиці зустрічі з іншими в документальному жанрі. А саме на сучасних тенденціях та перетинах із практиками взаємодії у сучасній документальній фотографії. 

ДАТА
7—8 вересня, 2019, Київ 

КІЛЬКІСТЬ УЧАСНИКІВ 
16 

ФОРМАТ 
Дводенний семінар 

РОБОЧА МОВА 
Англійська 

ПРОФІЛЬ УЧАСНИКІВ 
Практики, студенти, аспіранти, дослідники та фахівці у сфері журналістики, фотографії та кіновиробництва, мистецтва, досліджень в галузі засобів масової інформації та комунікації, соціально-гуманітарних наук, етнографії, містобудування, архітектури та суміжних областей

ВАРТІСТЬ 
Безкоштовна 

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН ПРИЙОМУ ЗАЯВОК 
26 серпня 2019 

РЕЄСТРАЦІЯ 
http://bit.ly/2Ww1Fic

Контакти

  • http://bit.ly/2Ww1Fic

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.