bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс тренінгів по протидії цькуванням від польських експертів в Івано-Франківську
18.06.2019

Громадські організації «Фундація Da Radę» з Ниси (Польща) та «Молода Просвіта Прикарпаття» (Україна) розпочинають проект «Драматична академія профілактики», що триватиме з червня 2019 року до травня 2020 року. Дедлайн - 20 червня 2019 року.

Більше можливостей для навчання та розвитку у розділі «Тренінги»

З року в рік ми ведемо боротьбу з негативними явищами серед молоді. Залежність від алкоголю, наркотичних речовин, нікотину, цькування в освітньому середовищі – усе це хвилює свідомих і відповідальних людей. Ми постійно перебуваємо у пошуках нових методик, які допоможуть “достукатися” до підлітків, зробити профілактику ефективною.

Громадські організації “Фундація Da Radę” з Ниси (Польща) та “Молода Просвіта Прикарпаття” (Україна) розпочинають проект “Драматична академія профілактики”, що триватиме з червня 2019 року до травня 2020 року. Протягом цього часу відбудуться 4 триденні тренінги, дистанційна робота та 1 чотириденна робоча зустріч. Усі заняття проводитимуть кваліфіковані експерти з Польщі з послідовним перекладом. Проект реалізовується на території Івано-Франківської області. До участі у проекті запрошуються представники поліції, які працюють з молоддю, та молодь, яка є чи планує доєднатися до Молодіжних радників поліцейських, а також педагогів. Робоча група складатиметься з 10 представників поліції та 5 представників молоді, педагогів. Усього 15 учасників.

DSC_1706

Очікується, що група учасників протягом навчального курсу:

- отримає базові знання про позитивну профілактику;

- познайомиться з базовими драматичними прийомами (включаючи роботу з зображеннями, стимуляторами, ролевими картами);

- набуде умінь створювати власні майстерні з профілактики, використовуючи інструменти прикладної драми;

- підготує власні семінари у співпраці з експертами, проведе семінари під наглядом експертів, отримає відгуки щодо проведених семінарів та тренерської роботи від експертів;

- підвищить компетентність та навички роботи на семінарі за допомогою активних методів;

- візьме участь у чотирьох демонстраційних профілактичних семінарах, використовуючи прикладну драму.

 Перший триденний тренінг відбудеться 25, 26, 27 червня 2019 року, другий тренінг – попередньо 19, 20, 21 серпня, третій – у середині вересня, четвертий – на початку жовтня. Після четвертого тренінгу для учасників передбачена дистанційна сесія через он-лайн зв’язок з експертами з Польщі. Підсумкова робоча зустріч запланована на травень 2020 року.

Після закінчення навчального курсу, учасники проекту на практиці випробують отримані навики – за допомогою експертів-тренерів проведуть заняття для молоді. По завершенні проекту, ті учасники, які відвідають 80 % запланованих занять та виконають практичне завдання, отримають сертифікат тренера з позитивної профілактики поведінки ризиків.

Організатори покривають витрати на харчування (ранкова і вечірня каво-перерви та обід), роздаткові матеріали, навчальні сесії, переклад. Організатори не компенсовують транспортні витрати та витрати на проживання.

 Запрошуємо молодь у віці від 15 до 35 років, педагогів та поліцейських заповнити анкету до 20 червня.

 Критерії відбору до участі:

  • особиста висока мотивація працювати з молоддю з метою подолання негативних явищ та цькувань;
  • попередній досвід роботи з молоддю;
  • попередня участь в інших навчальних програмах на схожу тему;
  • гарантія участі не менше, ніж у 80 % запропонованих навчальних заходах;
  • готовність використовувати отримані знання на практиці.

 Результати відбору буде повідомлено до 21 червня.

 З приводу будь-яких питань можна звертатися на електронну адресу [email protected] або за номером телефону (050) 6787602 

Проект “DAP – драматична академія профілактики – драма як інструмент профілактики поведінки ризиків реалізованої в напрямку позитивної профілактики” втілюється громадськими організаціями Da Radę з Ниси (Польща) та “Молода Просвіта Прикарпаття” (Україна) при сприянні Польсько-Американського Фонду Свободи у рамках програми RITA– “Зміни в регіоні”, що реалізується Фондом «Освіта для демократії».

[1]Молодіжні Радники Поліцейських– це молодь у віці від 15 до 25 років, яка навчається у різних навчальних закладах – школа, ліцей, училище, коледж, інститут, університет тощо, і допомагає поліції здійснювати у своїх навчальних закладах профілактичні заходи серед однолітків. Проект функціонує з 2018 року і впроваджується ГО “Молода Просвіта Прикарпаття”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.