bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому і як сільгоспвиробники мають перейти на європейську модель контролю над якістю
23.04.2019

24 квітня 2019 року, у м. Вінниці Спілка підприємців «СТІНА» проведе інформаційний семінар, де експерти розкажуть чому і як сільгоспворибники Вінниці мають перейти на європейську модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів – НАССР.

Ця система була впроваджена у 2014 р. відповідно до Угоди про асоціацію та має замінити старі ГОСТи. НАССР відповідатиме за визначення, оцінку і контроль небезпечних факторів, які можуть вплинути на безпечність харчових продуктів. Експерти проводитимуть семінар спільно із Департаментом  агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, представництвами Дерспродспоживслужби і Державної регуляторної служби України у Вінницькій області та експертів з технічних і юридичних питань від громадських об’єднань підприємців

Запрошуємо представників ЗМІ

Що?

 

 

Де?

 

Коли?

Інформаційний семінар «Впровадження системи НАССР, як складової частини побудови системи безпеки та якості харчових продуктів»

МЦ «КВАДРАТ», вул. Театральна, 15, м. Вінниця, Україна

 

24 квітня, 2019 р., 11:00 – 17:00. Реєстрація з 09:45

 

Контакти

Олександр Сологуб, [email protected], 0961526070

 

Про що йдеться?

Безперечно, питання безпечності того, що ми вживаємо у їжу, завжди буде хвилювати кожного з нас. Це питання є істотним фактором впливу на здоров’я громадян, а відтак опосередковано впливає на соціальні стандарти, запроваджувані у державі, та, відповідно, на витратну частину бюджетів територіальних громад. Крім того, вонощільно пов’язане із розвитком економіки України, де сфера виробництва та обігу харчових продуктів займає чільне місце як один із головних двигунів створення робочих місць, забезпечення економічного зростання, нарощення експортних потужностей та ін.

Пакетом імплементованих Угодою про асоціацію Україна-ЄС нормативів передбачається, що продукція українських виробників має набути якості і безпечності відповідно до європейських стандартів.

Одним із таких, безперечно важливих стандартів, є впровадження системи аналізу ризиків та управління критичними контрольними точками (з англ. – НАССР).Саме завдяки їй усі процеси виробництва і реалізації харчових продуктів набуватимуть контрольованого процедурного вигляду, що позитивно відображатиметься на кінцевому продукті – від вирощеної в полі продукції до її кулінарного еквіваленту на полиці магазину і на нашому столі.

Попри це, готовність більшості українських підприємств харчової галузі до законодавчо обов’язкового впровадження системи НАССР уже з 1 січня 2019 року є неочевидною. Головними причинами цього є низька обізнаність суб’єктів підприємницької діяльності  із основними засадами НАССР, в багатьох випадках – достатньо високою вартістю впровадження на підприємствах окремих її елементів. Відтак, постає питання впровадження цієї системи у кожного суб’єкта господарювання, який здійснює обіг харчових продуктів.

Цей захід готується ВОГО «Спілка підприємців «СТІНА» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.