bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Культура використання відкритих даних» в межах Docudays 2019
26.03.2019

Що ви уявляєте, коли чуєте словосполучення «відкриті дані», «персональні дані», «культура використання відкритих даних»? 

Експерти сходяться на тому, що в Україні культура використання Open Data тільки зароджується. Вже зараз багато державних установ відкрили публічну інформацію у вигляді відкритих даних, створені спеціальні портали, де зібрані набори даних та класифіковані розпорядники, а також сервіси, що дозволяють слідкувати за оприлюдненням та знаходити потрібні дані в режимі реального часу. Водночас бізнес використовує соціальні дані, щоб збільшити свої продажі і не гребує зловживанням персональними даними споживачів. А пересічні громадяни не використовували публічні дані, щоб перевірити якість виконаних робіт за кошти платників податків.

26 березня о 17 00 в приміщенні IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8, Київ) проектна команда Є-Data, за підтримки журналу Mind lab, готова продемонструвати на практиці, як зберегти баланс між застосуванням відкритих даних та захистом персональної інформації. Разом з учасниками тренінгу ми навчимось користуватися електронними ресурсами, аналізувати інформацію, працювати з базами відкритих даних, шукати потрібні трансакції, а також убезпечити personal data. 

Під час інтенсиву в дискусійному форматі спробуємо отримати відповіді на актуальні запитання:
• Що таке відкриті дані та як їх правильно використовувати?
• Які сервіси відкритих даних доступні для використання в Україні?
• У чому полягає культура використання відкритих даних?
• Як передбачити уразливість власних персональних даних та ефективно їх захистити?

Спікери:
Олександр Щелоков, директор «Mind lab», керівник проектної команди Є-data, засновник ресурсу 007.org.ua, організатор національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-розслідування», координатор геолокаціного порталу INTRA
Анастасія Розлуцька, головна редакторка журналу «Mind lab», координаторка проекту Є-data, освітньо-комунікативного напрямку ресурсу 007.org.ua, національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-розслідування»

Реєстрація обов’язкова за посиланням: https://goo.gl/forms/hhSYuPp4dmmyVLam1

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/571412616692227/

Тренінг організований в межах Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA 2019.

Проект реалізується командою Є-data та «Пошуково-аналітичною системою .007» за підтримки програми «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії.

Контакти

  • 0637857316 Олена

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.