bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Prometheus стартує курс по протидії булінгу (цькуванню)
30.01.2019

Курс допоможе розібратися, що таке булінг, які його прояви та як правильно на нього реагувати. Він надає практичній інструменти протидії булінгу в закладі освіти. 

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. За результатами дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування) впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища.

На освітній платформі Prometheus розпочався запис на курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MON+AB101+2019_T2/about.

Курс допоможе розібратися, що таке булінг, які його прояви та як правильно на нього реагувати. Він надає практичній інструменти протидії булінгу в закладі освіти.

Курс дасть відповіді на наступні питання:

– Як організувати системну роботу з протидії та попередження булінгу (цькування) в закладі освіти?
– Як діагностувати наявність булінгу (цькування) в колективі?
– Який алгоритм дій у разі його виявленні?
– До кого звертатись по допомогу?
– Які практичні інструменти має знати кожен на випадок, якщо він/вона стає учасником булінгу (цькування) в освітньому процесі?
– Як вчителю вберегти себе від вигорання під час роботи з ситуацією? Як запровадити системну протидію булінгу (цькування) в закладі освіти?
– Які практичні інструменти створення безпечного середовища в закладі освіти?

Цей курс підготовлений в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.