bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Антибот»: як викривати інформаційні маніпуляції?
23.12.2018

15–17 січня 2019 р. журналістів та аналітиків запрошують до Києва на тренінг про методи протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів

Інтуїтивно ви все знаєте: ми оточені безліччю «фейкових новин», маніпуляцій, ботів, тролів, сумнівних веб-сайтів та груп у соцмережах, які намагаються нами маніпулювати. Чимало з них пов’язані з кремлівськими впливами. – Але як від «інтуїтивного» знання перейти до конкретного викривання їхньої діяльності? Як відстежувати ботів та викривати маніпуляції? Які технічні та інтелектуальні ресурси для цього потрібні?

На ці питання спробує відповісти триденний тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». 

Коли: 15–17 січня 2019 р.

Де: ГО «Інтерньюз-Україна», вул. Ризька, 15, Київ 

Захід реалізується в рамках проекту «Викриття зловмисних інформаційних впливів в Україні», що його здійснює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.  Подія також відбувається під егідою ініціативи «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Тренінг буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Тренери:

  • Ґідріус Сакалаускас, директор Res Publica (центру громадянського спротиву, Литва), представник ініціативи «Литовські ельфи», націленої на протистояння російським «тролям»
  • Роберт ван дер Ноордаа, нідерландський журналіст, один із авторів дослідження про роботу російської «Фабрики тролів»    
  • Вікторія Романюк, заступниця головного редактора StopFake
  • Анатолій Бондаренко, експерт Texty.org.ua, керівник напрямку інфографіки та журналістики даних сайту, один із авторів дослідження «У нас погані новини», присвяченого аналізу маніпулятивних інформаційних джерел в інтернеті
  • Олександр Надельнюк, експерт VoxUkraine, аналітик, автор дослідження про російську «Фабрику тролів» у Twitter 
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань інформаційної безпеки DSS380

Запрошуємо до участі журналістів національних та регіональних ЗМІ, а також аналітиків, які займаються темами інформаційних протистоянь.  

Відбір учасників проходить на конкурсній основі – за змістом надісланих заявок. Пріоритет віддаватиметься а) журналістам, б) аналітикам, які регулярно публікуються в медіа, в) заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу і викривання інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою у майбутньому. 

Заповніть, будь ласка, реєстраційну анкету, до четверга 27 грудня, 17:00.

Участь у тренінгах безкоштовна, учасникам з-поза меж Києва оплачується проїзд до місця проведення тренінгу (у межах України; відшкодовується сума, еквівалентна вартості квитка в купейному вагоні туди-назад), проживання та харчування. Крім того, успішні учасники тренінгу матимуть можливість податися на стипендійну програму малих грантів на написання та публікацію матеріалів євроінтеграційної тематики.

За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Олени Сороцинської, 050 053 81 72, email: [email protected].

—–
Захід реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.