bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодіжна політика мультикультурності та етнічного розмаїття: фінальний захід
20.11.2018

Європейський центр з питань меншин спільно з ГО «Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм» розпочинають набір учасників на другий етап тренінгового курсу для представників молодіжних громадських організацій та громадських лідерів, зацікавлених у питаннях захисту прав національних меншин та збереження етнонаціонального розмаїття.

Тренінг реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt), за сприяння Міністерства молоді та спорту України та Міністерства культури України.

Основною метою проекту є розвиток знань та навичок української молоді з етнічно різноманітних та прикордонних регіонів України, сприяння їх активній участі у суспільно-політичному житті, а також розробка рекомендацій з метою подальшого удосконалення державної молодіжної політики з урахуванням етнонаціонального розмаїття.

Кінцевою метою Проекту є розробка пропозицій щодо вдосконалення механізмів формування та реалізації державної молодіжної політики.

До участі у проекті запрошуються:

- представники/-ці молодіжних громадських організацій та громадські активіст(к)и, зацікавлені у питаннях захисту прав національних меншин та збереження етнонаціонального розмаїття;
- фахівці/-чині, відповідальні за реалізацію молодіжної та культурної політики на регіональному та місцевому рівнях;
- студент(к)и та молоді дослідники/-ці, що цікавляться питаннями національних меншин та мультикультуралізму в Україні.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників заходу, а також відшкодовують вартість проїзду.

Вікова характеристика потенційного учасника тренінгу від 18 до 35 років.

Другий етап тренінгового курсу відбудеться 11-12 грудня 2018 року у м. Київ.

Реєстрація доступна за посиланням: https://goo.gl/forms/xkIMWt5mAwUGsg8H3 . Просимо Вас заповнити реєстраційну анкету до 25 листопада 2018 року.

Відібрані учасники будуть повідомлені про результати відбору 26 листопада на електронні адреси, вказані при реєстрації.

Для успішної участі у тренінгу у м. Київ пропонується виконати наступні завдання:

1. Ознайомитися з Концепцією Державної цільової  соціальної програми «Молодь України» на 2016-2020 роки та проаналізувати її із врахуванням наступних позицій:

  1. Чи пріоритети / заходи, викладені в поточній програмі, сприяють створенню плюралістичного, толерантного, безпечного та стабільного багатонаціонального суспільства в Україні? Чи є молодіжна політика релевантною для всієї молоді (враховуючи етнічні та релігійні передумови, мову, сільських та міських жителів)?
  2. Чи відповідає програма проблемам та пріоритетам Ваших громад?
  3. Якими факторами це обумовлюється?
  4. Чи можуть бути виокремлені Вами проблеми\пріоритети вирішені\досягнуті за допомогою політичних рішень? Якщо так, то яких?
  5. Чи існують плани дій для реалізації програми на місцевому рівні? Чи відповідають вони їй, чи є вони реалістичними?
  6. Чи передбачено фінансування програми на національному / місцевому рівнях для реалізації молодіжної політики та планів дій?
  7. Якою має бути загальна мета молодіжної політики України?
  8. Як молодіжна політика може забезпечити рівність, недискримінацію, толерантність та повагу до різноманітності, надання всім можливостей для розвитку власного потенціалу?

2. Обрати та зареєструватися до участі в одній з робочих груп, що працюватимуть за наступними напрямками:

1)    Інституційні та правові рамки

2)    Участь та активне громадянство

3)    Протидія дискримінації

4)    Освіта

5)    Підвищення свідомості та повсюдне впровадження

6)    Зайнятість

В цих робочих групах учасники з різних регіонів України будуть працювати над розробкою пропозицій щодо покращення молодіжної політики на місцевому та регіональному рівнях для інтеграції в неї принципів рівності, недискримінації, толерантності та поваги до різноманітності.

Звертаємо Вашу увагу на те, що вибір робочої групи доступний при заповненні реєстраційної анкети. Одна людина може обрати лише одну робочу групу.

Кожному учаснику, зареєстрованому в тематичній групі буде надіслано повідомлення з контактними даними інших учасників, які обрали відповідну тематику.

Кожній групі пропонується сформулювати 5-10 тез з рекомендаціями, що можуть стосуватися як змісту молодіжної політики у відповідній сфері, так і механізмів її реалізації

Під час роботи над розробкою проекту рекомендацій, просимо Вас враховувати необхідність зберігати чітку структуру презентації питань

Рекомендуємо такі основні пункти:

  1. Постановка завдання (Опис проблематики)
  2. Шляхи вирішення проблемного питання на регіональному рівні
  3. Фінансові залучення, необхідні задля вирішення зазначеної проблематики
  4. Допомога, яку бажано отримати від державних органів для вирішення проблемного питання.

Учасники на свій розсуд можуть провести опитування представників молоді щодо основних проблем, з якими стикається сучасна молодь етнокультурних спільнот. Учасники, за бажанням, можуть зняти не велике відео на телефон про проблему, яка є актуальною для спільноти та переслати організаторам для подальшого включення відео матеріалу до Програми тренінгу.

Ми сподіваємося, що вищезазначені настанови допоможуть Вам розробити цільову презентацію, яка стане частиною комплексних рекомендацій усіх учасників тренінгу.

Приймаючи до уваги дати проведення тренінгу, запрошуємо Вас надсилати готові пропозиції у форматі WORD до 6 грудня, 2018 року електронну адресу: [email protected].

На тренінгу ви будете мати нагоду познайомитеся з представниками молоді з інших регіонів України, проявити себе та стати учасником робочих груп з напрацювання рекомендацій уряду. Отримаете навички ідентифікації проблеми, групового обговорення, розробки спільних проектів, які згодом можна буде подавати на фінансування. По завершенню тренінга ви будете мати навички написання та представлення рекомендацій, включаючи роботу з представниками влади.

З будь-якими питаннями Ви можете звертатися за електронною адресою [email protected].

По завершенню заходу, учасникам вручаються сертифікати.

З нетерпінням чекаємо на Вас та цікаву командну роботу у Києві,

 

Щиро,

Команда Європейського центру з питань меншин

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб першими дізнаватись про цікаві заходи: https://www.facebook.com/pg/ecmiup

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.