bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як підвищити ефективність місцевих бюджетів (для громад Миколаївської та Дніпропетровської областей)
16.08.2018

Навчання проводиться в рамках «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках діяльності Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Запрошуємо місцевих громадських активістів та представників місцевого самоврядування зі згаданих областей навчитись основам фінансової безпеки та системи ефективного, прозорого, демократичного управління коштами громад, що спрямована на належну якість муніципальних послуг за оптимальну ціну. А саме:

  • Посадовців органів місцевого самоврядування (ОМС). Особливо - головних розпорядників бюджетних коштів та фінансових органів ОМС: 11-12 вересня 2018 р.;

  • Представників місцевих громадських груп і депутатів: 13-14 вересня 2018 р.

У програмі дводенного навчання — роз’яснення «людською мовою» щодо :

  • Вимог законодавства України для міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад щодо запровадження системи внутрішнього та зовнішнього контролю за ефективністю місцевих бюджетів;
  • Рецептів того, як застосувати механізми місцевої демократії для впливу на ефективність витрачання коштів місцевого бюджету.

Експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна допоможе:

  • посадовцям набути та удосконалити навички проведення оцінки ефективності бюджетних програм а також краще підготуватись до обов’язкового впровадження системи контролю за ефективністю коштів громад на муніципальні послуги з управління майном, землею, інфраструктурою та благоустроєм/освітленням територій громад та інш;
  • громадськім активістам і депутатам опанувати громадський аудит, як інструмент налагодження конструктивного діалогу з посадовцями задля ефективного місцевого бюджетного процесу та стратегічного управління своєю місцевою громадою.

Особливо чекаємо анкети - заявки від представників місцевих пілотних громад , що за результатами проекту громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!»за підтримки посольства Великої Британії в Україні пройшли громадський аудит доброчесності запровадження у 2017-18 р. програмно цільового методу(ПЦМ). Реліз підсумкового круглого столу реалізованого проекту на http://frgn.mk.ua/?p=9849.

А тепер мають можливість застосувати можливості ПЦМ для виміру ефективності використання бюджетних коштів громади з наступних областей:

  • Миколаївської (м. Миколаїв, м. Вознесенськ; Баштанська і Воскресенська ОТГ);
  • Дніпропетровської (м. Дніпро та Гречаноподіївська, Томаківська, Могилівська, Новолександрівська ОТГ).

Витрати на харчування, проживання та проїзд (автобус, поїзд не вище купе) здійснює Фонд.

Місце проведення: Бізнес-центр «Олександрівський» (вул. Нікольська, 25, м. Миколаїв).

Чекаємо анкети – заявки на Школу до 17-00 6 вересня 2018 р.

Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail:[email protected].

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

_____________________________________________________________________________

Навчання проводиться в рамках «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках діяльності Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: Запровадити міжнародні  стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та об’єднаних територіальних громадах) в 4-Х областях півдня та сходу України.

Партнери проекту: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; Херсонська ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»; ГО «Кризовий медіа - центр «Сіверський донець» (м. Сєверодонецьк Луганська область).

Контакти

  • (0512)47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.