bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний семінар з ефективного використання ренти на місцях (Опішня)
22.01.2018

25 січня об 11:00 у смт Опішня Полтавської області буде проведено навчальний семінар «Процедури надходження коштів від податків, сплачених нафтогазовими компаніями до місцевих бюджетів. Вибір пріоритетів для їхнього використання. Написання та менеджмент проектів».

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Захід організується ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні».

В ході семінару учасники дізнаються, що змінилося у механізмах розрахунку, сплати та розподілу ренти за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату у 2018 році, якими нормативно-правовими актами регулюється цей процес, а також спільно визначатимуть, на які проекти варто використати рентні кошти цього року. Учасники семінару спільно з представниками селищної ради та експертами ГО «НОВА Енергія» проведуть аналіз стану об’єктів соціальної інфраструктури, розташованих на території Опішні та прилеглих сіл, та потреб місцевого населення у  соціально-економічному розвитку та культурному дозвіллі, після чого сформулюють перелік проектів, на які доцільно спрямувати рентні кошти від нафтогазової галузі у 2018 році, а також спробувати залучити зовнішнє фінансування шляхом подання проектних пропозицій на регіональні, національні та міжнародні конкурси.

Під час другої частини заходу експерти ГО «НОВА Енергія» навчатимуть мешканців Опішні готувати проектні пропозиції (від формування ідеї та цілей проекту до складання кошторису) та здійснювати менеджмент  проекту.

До участі у заході запрошуються мешканці Опішнянської територіальної громади та сусідніх населених пунктів –  представники органів місцевого самоврядування, депутати селищних рад, працівники соціальної сфери, активні громадяни та ЗМІ.

Довідково. Метою проекту ГО «НОВА Енергія» «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» є запровадження дієвих демократичних практик публічного й ефективного управляння фінансовими потоками на місцях шляхом реалізації пілотних проектів з розробки стратегічних планів розвитку видобувних регіонів, враховуючи перспективні фінансові надходження до місцевих бюджетів у вигляді рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату. 

Проект запроваджено на підтримку Ініціативи прозо рості видобувних галузей в Україні, основним завданням якої є забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і розкриття державних доходів від видобувного сектора.

Місце проведення: Полтавська обл., Зіньківський р-н., смт Опішня, вул. Перемоги, 3.

Початок реєстрації: 10:30.

Контакти

  • Контактна особа: Віталій Филенко
  • ГО “Нова енергія”
  • [email protected]
  • +38 095 00 84 991
  • http://nova-energiya.org https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.