bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Громадський бюджет: шлях до взаємодії між владою та громадою» (Ніжин)
21.11.2017

ГО «Асоціація демократичного розвитку» запрошує представників територіальних громад, органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу та громадських активістів міст, селищ та ОТГ Чернігівської області  до участі в одноденному тренінгу «Громадський бюджет: шлях до взаємодії між владою та громадою». Реєстрація на тренінг здійснюється до 12:00 28 листопада 2017 року. 

Тенінг відбудеться 29 листопада за адресою у м. Ніжин, Чернігівської області

 Участь у тренінгу – можливість отримати інформацію про суть громадського бюджету, його переваги, принципи та механізми запровадження. А також отримати досвід реалізації в Україні і світі, проаналізувати положення польських та українських міст та отримати допомогу у  створенні  власного положення, належного до своєї місцевої ради та ОТГ.

  Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі міста (селища, ОТГ) мають можливість  брати участь у прийнятті  рішень на місцевому рівні, щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

Процес громадського бюджету активізує громаду, формує довіру  громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів міста, селища чи ОТГ. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику міста.

Увага! До участі запрошуються представники територіальних громад,  органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу та громадських активістів міст, селищ та ОТГ Чернігівської області!

Дата проведення: 29 листопада 2017р

Місце проведення: м. Ніжин

Реєстрація на тренінг здійснюється до 12:00 28 листопада 2017 року. Для реєстрації просимо заповнити Google-форму за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuj2gm9-g7xK8gPvicJPEzI9k7STFFUUWXjCcNHvpgjYFekA/viewform?c=0&w=1

Учасникам/-цям, які були відібрані до участі у тренінгу буде повідомлено про результат до 17:00 28 листопада 2017р. 

Участь у тренінгу безкоштовна. Навчальні матеріали, харчування та проїзд учасників до місця проведення тренінгу забезпечують організатори. 

За додатковою інформацією Ви можете звернутись до:

Ніколенко-Баєва Анна,

 demokrat_rozvitok@ukr.net

(050) 374-10-14, (067) 416-51-31

Тренінг відбудеться в рамках проекту «Запровадження громадського (партиципаторного) бюджету, як механізму прямої демократії та інструменту активізації громад у Чернігівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій областях», який ГО «Асоціація демократичного розвитку», реалізує за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

  • Анна Ніколенкко-Баєва
  • (050) 374-10-14
  • (067) 416-51-31
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.