bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг з питань екологічного та фінансового моніторингу у Краматорську
03.10.2017

6 жовтня у м. Краматорськ відбудеться тренінг на тему «Особливості збору та поширення інформації щодо результатів екологічного та фінансового моніторингу».

Для представників громадськості, регіональних неурядових організацій (НУО) та ЗМІз Донецької й Луганської області експерти ГО «НОВА Енергія» проведуть тренінг на тему «Особливості збору та поширення інформації щодо результатів екологічного та фінансового моніторингу». Захід відбудеться 6 жовтня у м. Краматорськ Донецької області.

Мета тренінгу: залучити громадськість та ЗМІ до висвітлення екологічних проблем видобувних регіонів; навчити грамотно використовувати дані про стан навколишнього природного середовища; проводити моніторинг виконання екологічних програм; аналізувати джерела надходження коштів до фондів охорони навколишнього природного середовища (ФОНПС) та напрямки їх використання.

Тренінг включатиме сесію про контроль використання коштів, які видобувні компанії сплачують до місцевого бюджету, та можливості їх використання задля покращення стану довкілля та ліквідацію негативних наслідків видобувної діяльності. Експерти ГО «Нова енергія» ознайомлять учасників з особливостями збору та поширення інформації про результати екологічного та фінансового моніторингу у видобувних регіонах.

Основні теми тренінгу:

  • Суть і завдання державного екологічного моніторингу.
  • Проблеми державної системи моніторингу навколишнього природного середовища в Україні. Нормативно-правова база.
  • Екологічний моніторинг у системі природоохоронної діяльності регіональної влади. Порядок розробки екологічних програм. Державні, регіональні та місцеві програми.
  • Джерела наповнення екологічного фонду місцевих громад. Механізми використання коштів екологічного спрямування. Моніторинг виконання екологічних програм та використання коштів ФОНПС (на прикладі Донеччини).
  • Механізми взаємодії з громадськістю та ЗМІ з метою спільного вирішення екологічних проблем громади.
  • Збір та поширення інформації про результати екологічного моніторингу. Контроль за використанням коштів, які видобувні компанії сплачують до місцевого бюджету.

Захід буде проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Місце проведення тренінгу: Донецька обл., м. Краматорськ, вул. Марата, 1, Антикризовий медіа-центр

Початок заходу: 11:00

Група у Facebook: https://www.facebook.com/groups/UAEITI

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Контактна особа: Олена Агапова

тел.: +38 050 995 01 48

e-mail: [email protected] 

Контакти

  • Олена Агапова
  • +38 050 995 01 48

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.