bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сприяння працевлаштуванню випускників iнтернатних установ для дітей-сиріт в Україні
09.09.2009

8 вересня 2009 року в конференц-залі торговельного центру «Кристал» (вул. Советська, 73, 5-й поверх) пройшов семінар-тренінг для представників установ, що надають соціальну допомогу та послуги з працевлаштування, з надання соціального супроводу та заходів із сприяння зайнятості для сиріт в рамках реалізації другої фази спільного проекту ОБСЄ та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту «Сприяння працевлаштуванню випускників iнтернатних установ для дітей-сиріт в Україні».

Головними партнерами в реалізації проекту виступили управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний молодіжний центр праці, Луганський обласний та районні центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, професійно-технічні навчальні заклади м. Луганська. Фінансування більшості запропонованих заходів у рамках проекту передбачається здійснювати за рахунок коштів, залучених Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, що протягом 2005-2006 років в м. Києві та Харківській області було успішно реалізовано першу фазу проекту «Сприяння працевлаштуванню випускників iнтернатних установ для дітей-сиріт в Україні».

Одним з найвагоміших досягнень першої фази проекту стала розробка Моделі соціальної підтримки та сприяння працевлаштуванню молоді з уразливих соціальних груп та пілотування відповідного навчально-методичного комплексу серед працівників у галузі соціальної роботи та сприяння працевлаштуванню, а також випускників ПТНЗ – колишніх вихованців інтернатних установ для дітей-сиріт, що значно поширило можливості їх працевлаштування та адаптації до умов незалежного життя для безпосередніх учасників пілотного навчання. Протягом 2005-2006 років із 154 учасників проекту 104 випускники ПТНЗ отримали працевлаштування, пройшли додаткові курси з підвищення кваліфікації або вирішили продовжити своє навчання у вищих учбових закладах України.

Враховуючи позитивний досвід зазначеного проекту, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні починає у 2009 році реалізацію другої фази проекту «Сприяння працевлаштуванню випускників iнтернатних установ для дітей-сиріт в Україні» в Луганській, Івано-Франківській, Запорізькій і Харківській областях та м. Києві.

У рамках виконання проекту передбачається:

  1. Створення регіональних/місцевих партнерських мереж;
  2. Здійснення навчання представників установ, що надають соціальну допомогу та послуги з працевлаштування, з надання соціального супроводу та заходів зі сприяння зайнятості для сиріт;
  3. Навчання сиріт-випускників ПТНЗ навичкам самостійного життя та здійснення консультування з пошуку роботи;
  4. Розробка навчальної програми із соціальної відповідальності бізнесу для представників приватного сектору, що буде спрямована на поліпшення можливостей працевлаштування для молоді із уразливих категорій;
  5. Навчання представників об’єднань роботодавців з соціальної відповідальності бізнесу та сприяння зайнятості молоді із уразливих категорій;
  6. Забезпечення проходження стажування/працевлаштування сиріт - випускників ПТНЗ;
  7. Утворення комітетів державного-громадського-приватного партнерства.

За більш детальною інформацією звертатися до Луганського обласного молодіжного центру праці.

Коментарі

Ганна Низькодубова   5417 днів тому   #  

а где контакты?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.